Študenti žiadajú BBSK o zatvorenie škôl, kraj zatiaľ nezareagoval

BBSK – Niekoľko desiatok stredoškolákov spustilo výzvu na sociálnej sieti Facebook, aby vedenie Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) preventívne zatvorilo brány všetkých škôl. Iniciátorom tejto výzvy je Ivan Dlhoš, ktorý vo svojom poste na Facebooku žiada BBSK, aby konal tak ako susedné kraje.

Kraj čaká na prvého pacienta. No keď chcú robiť preventívne rozhodnutia, tak nie zatváraním múzeí a divadiel, kde je minimum ľudí. Na školách sa stretávajú každý deň a mnoho z nich bolo odcestovaných,“ povedala pre Startitup.sk študentka z jednej zo stredných škôl, ktorá na výzvu upozornila. Ako ďalej pre spomenutý portál povedala, ich učiteľ vyučuje v rúšku a na škole im netečie teplá voda. Mnohí si však myslia, že koronavírus zneužívajú študenti na ulievanie sa.

BBSK na túto výzvu v dobe písania tohto článku (11. 3. 2020) nezareagoval a ako sa vyjadrili jeho zástupcovia na predošlom krízovom štábe, školy zavrú až v momente, ak sa v kraji potvrdí prvý prípad koronavírusu. „Rovnako tí študenti stredných škôl, ktorí boli za posledných desať dní v zahraničí, dostanú usmernenie nenavštevovať školu počas siedmich dní a zdržiavať sa doma,“ uvádza sa taktiež na Facebooku BBSK.

Ako sa vyjadril Peter Pellegrini (SMER-SD) pred dvojstým rokovaním vlády, nie je vylúčené, že zavrú všetky školy v SR na 14 dní.

Svoje brány v našich regiónoch zatvorí napríklad Evanjelické gymnázium v Tisovci z obavy koronavírusu. Vyučovať sa bude dištančne v dňoch 12. a 13. 3. 2020. Vyhlásila to riaditeľka školy Miroslava Štefániková, ktorá plní odporúčania Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVaŠ SR).

Zdroj: Startitup.sk, Facebook

Pridaj komentár