Na Dni mesta Hnúšťa vystúpi Ďurica a Hammel, pokračuje i Krompeľfest

HNÚŠŤA – Speváci Adam Ďurica a Pavol Hammel budú hlavnými účinkujúcimi počas Dni mesta Hnúšťa 2020, ktoré sa uskutočnia koncom mája. Informoval o tom primátor Roman Lebeda počas januárového zasadnutia mestského zastupiteľstva (MsZ).

Tak, ako sme sa uzniesli na mestskej rade, to bude Adam Ďurica, a namiesto Vaša Patejdla príde Pavol Hammel. Pretože nakoniec sme zistili, že sme mali zlú informáciu o cene, bolo to výrazne drahšie a Patejdl už ani nemal voľný termín,“ priblížil Lebeda.

Výber interpretov na Dni mesta ešte môže doplniť kapela či spevák pre tínedžerov, ktorý by vystúpil na záver programu. Ten bude podľa primátora drahší ako minulý rok, mesto preto bude uvažovať nad symbolickým vstupným, ktoré by pokrylo časť nákladov.

Krompeľfest bude opäť, možno so zmenami

Samospráva má záujem pokračovať i v úspešnom projekte Krompeľfest, ktorého prvý ročník v roku 2019 obyvateľov mesta i regiónu zaujal a na Námestie J. F. Rimavského prilákal oveľa viac ľudí ako sa čakalo. Vlani sa podujatie zorganizovalo vďaka dotácii 1500 eur, ktorú získalo miestne Centrum voľného času. Tohto roku už samospráva ráta s nákladmi vo svojom rozpočte.

Podujatie bude pokračovať. Ja by som možno bol rád, keby sme oslovili reštaurácie v okolí, od Rohoznej po R. Sobotu a Kokavu, ktoré by sa mohli prísť odprezentovať. Akurát by zachovali, že to musí byť zemiakové jedlo, alebo aspoň s väčšou časťou zemiakov, aby mohla byť väčšia kreativita a bolo to zaujímavé,“ povedal primátor.

Samospráva sa chce zároveň vyhnúť situácii z minulého roka, keď pre veľký záujem nedostali jedlo všetci návštevníci. Je preto možné, že na jedlá budú tentoraz v predpredaji kupóny. Organizátori by tak aspoň približne vedeli vopred, koľko ľudí má o Krompeľfest záujem. Časť lístkov by však bolo možné kúpiť aj priamo pred podujatím.

Zdroj: MsZ Hnúšťa, Foto: ilustračné

One Reply to “Na Dni mesta Hnúšťa vystúpi Ďurica a Hammel, pokračuje i Krompeľfest”

  1. Pingback: HNÚŠŤA: Podujatia Hnúšťankovo a Krompeľfest chce mesto organizovať aj v budúcnosti

Pridaj komentár