Niektoré hraničné priechody v BBSK boli v piatok ešte voľne prejazdné

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Niektoré malé hraničné priechody s Maďarskom v regiónoch Gemer, Malohont a Novohrad boli v piatok predpoludním voľne prejazdné a vodiči ich využívali na nekontrolovaný prejazd cez hranicu. Ako však potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Mária Faltániová, polícia ich v spolupráci so Slovenskou správou ciest postupne uzatvára.

Od dnešného dňa (13. 3. 2020) sú postupne aj v Banskobystrickom kraji uzatvárané malé hraničné priechody (obec Peťov, Kalonda, Tachty a Lenartovce). Na veľkých hraničných prechodoch Slovenské Ďarmoty, Šiatorská Bukovinka a Kráľ budú policajti upozorňovať ľudí na povinnú karanténu,“ uviedla Faltániová.

Ako dodala, kto nemá pobyt na Slovensku, cez hranice sa na územie SR nedostane, 14-dňová karanténa platí pre každého, kto bol v uplynulých dňoch v zahraničí a kto sa z neho bude teraz vracať.

Polícia bude dodržiavanie povinnej karantény kontrolovať a v prípade jej porušenia bude hroziť sankcia do 1659 eur, v najvážnejšej forme až 10-ročné väzenie,“ upozornila hovorkyňa KR PZ.

Zdroj: Mária Faltániová, KR PZ B. Bystrica, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár