Koronavírus potvrdili už aj v Lučenci, nakazila sa žena

LUČENEC – Prvý prípad ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, zaznamenalo aj okresné mesto Lučenec. Informoval o tom premiér Igor Matovič (OĽaNO) pred rokovaním vlády. Ako ďalej dodal, za včerajší deň (24. 3. 2020) bolo potvrdených 12 nových prípadov. Dovedna je tak na Slovensku potvrdených 216 prípadov nákazy koronavírusom.

AKTUALIZOVANÉ 25. 3. 2020 o 10:03 Ako informuje portál o koronavíruse na Slovensku, ide o mladšiu ženu, ktorá sa nachádza v domácej karanténe.

AKTUALIZOVANÉ 25. 3. 2020 o 18:05: Ako informuje mesto Lučenec v tlačovej správe, nakazená je 34-ročná žena, ktorá má mierne príznaky, a tak je aktuálne v domácej karanténe. Samospráva prosí všetkých obyvateľov mesta, aby nešírili najmä na sociálnych sieťach neoverené a poplašné informácie. Viceprimátor mesta Lučenec Pavol Baculík vyzýva občanov, aby boli naďalej disciplinovaní a dodržiavali opatrenia vydané Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

Zástupca primátorky mesta Lučenec zároveň prosí občanov, ktorí žiadajú o bavlnené rúška, aby tak spravili len v prípade, ak ich akútne potrebujú a využijú. „Prosíme občanov, ak je to možné, aby si ochranné prvky zadovážili alebo vyrobili sami. Cieľom mesta Lučenec je zabezpečiť najmä seniorov a zamestnancov, ktorí prichádzajú denne do styku s väčším množstvom ľudí. Samospráva robí všetko preto, aby rozdala rúška čo najväčšiemu počtu obyvateľov,“ tlamočil Baculík.

Radnica zriaďuje zbierku gumičiek a bavlnených tkanív, ktoré je potrebné vyprať a doniesť na pôdu mestského úradu. Zamestnankyne mesta Lučenec z týchto látok a gumičiek vyrobia rúška, ktoré budú dobrovoľníci a príslušníci mestskej polície distribuovať občanom priamo na adresu. Do dnešného dňa požiadalo o bavlnené viacvrstvové rúška od mesta viac ako 2000 obyvateľov. „Aktuálne denne volá vyše 500 občanov mesta, preto všetkých ešte raz vyzývame, aby prehodnotili, či rúška od samosprávy nutne potrebujú a či nebudú u iných obyvateľov viac využiteľné a veci prospešné,“ uvádza samospráva.

Zdroj: tlačová konferencia premiéra, tlačová správa mesta Lučenec

Pridaj komentár