KRÁĽ: Autá na hranici kontrolujú policajti v rúškach a rukaviciach

KRÁĽ – Od dnešného dňa (13. 3. 2020) od 7:00 Slovensko zaviedlo hraničné kontroly na hraniciach s Českom, Rakúskom a Maďarskom. Ako sme sa presvedčili priamo na hraničnom priechode Kráľ – Bánréve na juhu Rimavskosobotského okresu, autá tu už kontrolujú policajti v rúškach a hygienických rukaviciach.

Situácia na hranici je zatiaľ pokojná a nevznikajú žiadne dopravné problémy či kolóny. Piati policajti v rúškach z Obvodného oddelenia v Rimavskej Seči stíhajú bez problémov kontrolovať všetky prechádzajúce autá z oboch smerov. Väčšina z nich po kontrole pokračuje ďalej do Maďarska alebo na Slovensko, niektorých vodičov však odradí a svoje autá otáčajú späť. Ako sme sa dozvedeli, niektorí chceli ísť do Maďarska len nakúpiť či podať tiket do lotérie.

Budú vykonávané preventívne bezpečnostné opatrenia na všetkých hraničných priechodoch, ktoré zostanú otvorené, s tým, že na územie Slovenska budú pustení len tí obyvatelia, ktorí majú v SR trvalý alebo prechodný pobyt, prípadne majú nejaké povolenie, aby sa zdržiavali na území SR,“ uviedol vo štvrtok na brífingu premiér Peter Pellegrini.

Ako sme sa však sami presvedčili, cez hranicu sa ešte dá prejsť aj bez kontroly. Konkrétne cesta pri železničnej stanici Lenartovce, vedúca do prihraničnej maďarskej obce Bánréve, vzdialená len zhruba päť kilometrov od hraničného priechodu Kráľ – Bánréve, zatiaľ nie je nijako kontrolovaná a autá po nej prechádzajú bez akýchkoľvek obmedzení. Podľa policajtov by sa to však malo zmeniť a cesta bude zablokovaná betónovou zábranou.

DOPLNENÉ 13. 3. 2020 o 12:40: Priechod medzi Lenartovcami a Bánréve bol voľne prejazdný ešte aj poobede, hoci podľa pôvodných informácií mal byť zablokovaný betónovými zábranami už okolo 11:00.

DOPLNENÉ 13. 3. 2020 o 13:49: Ako potvrdila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, priechod medzi Lenartovcami a Bánréve by mal byť uzavretý v popoludňajších hodinách.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “KRÁĽ: Autá na hranici kontrolujú policajti v rúškach a rukaviciach”

  1. Pingback: Na hraničnom priechode Kráľ – Bánréve postavili väčší krízový stan

Pridaj komentár