Gemer-Malohont

KRÁĽ: Autá na hranici kontrolujú policajti v rúškach a rukaviciach

KRÁĽ – Od dnešného dňa (13. 3. 2020) od 7:00 Slovensko zaviedlo hraničné kontroly na hraniciach s Českom, Rakúskom a Maďarskom. Ako sme sa presvedčili priamo na hraničnom priechode Kráľ – Bánréve na juhu Rimavskosobotského okresu, autá tu už kontrolujú policajti v rúškach a hygienických rukaviciach.

Situácia na hranici je zatiaľ pokojná a nevznikajú žiadne dopravné problémy či kolóny. Piati policajti v rúškach z Obvodného oddelenia v Rimavskej Seči stíhajú bez problémov kontrolovať všetky prechádzajúce autá z oboch smerov. Väčšina z nich po kontrole pokračuje ďalej do Maďarska alebo na Slovensko, niektorých vodičov však odradí a svoje autá otáčajú späť. Ako sme sa dozvedeli, niektorí chceli ísť do Maďarska len nakúpiť či podať tiket do lotérie.

Budú vykonávané preventívne bezpečnostné opatrenia na všetkých hraničných priechodoch, ktoré zostanú otvorené, s tým, že na územie Slovenska budú pustení len tí obyvatelia, ktorí majú v SR trvalý alebo prechodný pobyt, prípadne majú nejaké povolenie, aby sa zdržiavali na území SR,“ uviedol vo štvrtok na brífingu premiér Peter Pellegrini.

Ako sme sa však sami presvedčili, cez hranicu sa ešte dá prejsť aj bez kontroly. Konkrétne cesta pri železničnej stanici Lenartovce, vedúca do prihraničnej maďarskej obce Bánréve, vzdialená len zhruba päť kilometrov od hraničného priechodu Kráľ – Bánréve, zatiaľ nie je nijako kontrolovaná a autá po nej prechádzajú bez akýchkoľvek obmedzení. Podľa policajtov by sa to však malo zmeniť a cesta bude zablokovaná betónovou zábranou.

DOPLNENÉ 13. 3. 2020 o 12:40: Priechod medzi Lenartovcami a Bánréve bol voľne prejazdný ešte aj poobede, hoci podľa pôvodných informácií mal byť zablokovaný betónovými zábranami už okolo 11:00.

DOPLNENÉ 13. 3. 2020 o 13:49: Ako potvrdila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, priechod medzi Lenartovcami a Bánréve by mal byť uzavretý v popoludňajších hodinách.

Foto: Sobotnik.sk

Sobotnik.sk

View Comments

    Recent Posts

    RADNOVCE: Na post starostu kandiduje 6 ľudí, 4 z nich sú nezamestnaní

    K urnám prídu voliť starostu či poslanca aj obyvatelia niektorých obcí Gemera-Malohontu a Novohradu. Celý…

    19 hodín ago

    RIMAVSKÁ SOBOTA: Dokedy bude zúžená cesta pri priemyselnom parku?

    Zúžená cesta by čoskoro mala byť minulosťou, ako potvrdila polícia aj ministerstvo hospodárstva. Stane sa…

    21 hodín ago

    Na hlavnej ceste medzi Tornaľou a R. Sobotou skončilo auto prevrátené na boku

    Jedna osoba utrpela zranenia pri dopravnej nehode, ktorá sa stala vo štvrtok večer na hlavnej…

    2 dni ago

    Pozreli sme sa do veľkej slovenskej bane. Už čoskoro môžete aj vy

    Novou turistickou atrakciou Gemera sa stanú vstupy do bane pri Jelšave. Pôjde o nevšedné dobrodružstvo…

    5 dní ago

    Hollókő je unikátna maďarská dedina so strechami z Poltára

    Klenotom medzi maďarskými dedinami je obec Hollókő. Pre zachovanú ľudovú palócku architektúru je lákadlom pre…

    6 dní ago

    R2 KRIVÁŇ – MÝTNA: Problém so skládkou ani po roku nevyriešili. Môže to ovplyvniť termín dokončenia

    Najzložitejšia slovenská dopravná stavba súčasnosti, rýchlostná cesta R2 Mýtna - Kriváň, napreduje každým dňom Celý článok…

    7 dní ago