LUČENEC: Nemocnica má akútny nedostatok krvi, prosí o jej darovanie

LUČENEC – Akútny nedostatok krvi má aktuálne Všeobecná nemocnica s poliklinikou (VNsP) v Lučenci, prosí preto všetkých občanov a dobrovoľníkov, aby túto vzácnu tekutinu prišli v najbližších dňoch darovať. Informoval o tom Andrej Barančok, poverený externou komunikáciou mesta Lučenec po zasadnutí miestneho krízového štábu.

„Nemocnica s poliklinikou v Lučenci je spádovou oblasťou pre veľké územie južného Slovenska od Nových Zámkov až po Rožňavu. Zariadenie je však podľa informácií riaditeľa kapacitne pripravené a nemocnica disponuje aj dýchacími a odsávacími prístrojmi, ktoré sa ukázali byť kľúčové v boji proti koronavírusu,“ povedal Barančok.

Vedenie nemocnice tiež upozorňuje, že pred vstupom do jej areálu zriadili stan, v ktorom každému pacientovi zmerajú teplotu. Ten následne vyplní dotazník o jeho prípadnej cestovateľskej anamnéze a zdravotnom stave. Nemocnica v Lučenci pripomína, že do jej areálu je stále zakázané vchádzanie autom až do odvolania.

Situácia ohľadom koronavírusu je v Lučenci pokojná

Radnica ďalej informuje občanov, že situácia ohľadom koronavírusu je naďalej v Lučenci a jeho okolí pokojná a počet ľudí v karanténe mierne klesá. „V meste naďalej platí, že domácu karanténu aktuálne absolvuje 154 obyvateľov. VnsP informuje, že do dnešného dňa odobrala 46 vzoriek, ktoré následne odosiela do Banskej Bystrice, kde ich vyhodnotia. Pozitívnou správou zostáva fakt, že všetky testy boli do dnešného dňa negatívne,“ podotkol Barančok.

Samospráva naďalej rozdáva rúška občanom, ktorí o túto službu požiadali. Do dnešného dňa zamestnanci mesta prijali podľa Barančoka viac ako 1100 telefonátov na už známe čísla 047/43 07 233, 047/43 07 151 a 0907 832 836. „Radnica verí, že počas dnešného dňa (24. 3. 2020) rozdá za pomoci dobrovoľníkov a príslušníkov mestskej polície 700 bavlnených viacvrstvových rúšok,“ zakončil Barančok.

Zdroj: tlačová správa mesta Lučenec, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár