V Lučenci je v karanténe 154 osôb, v okresoch Lučenec a Poltár 517

LUČENEC – Dokopy 154 obyvateľov Lučenca je aktuálne v karanténe z preventívnych dôvodov v súvislosti s novým koronavírusom. V rámci okresov Lučenec a Poltár v súčasnosti podstupuje domácu karanténu celkovo 517 ľudí. Lučenecká radnica o tom informovala v tlačovej správe.

Mesto zachytilo šíriace sa informácie o dvoch infikovaných občanoch v susednom okrese Veľký Krtíš. „Vzhľadom na to, že ide o spádovú oblasť lučeneckej nemocnice, ktorá disponuje infekčným oddelením, chápeme možné obavy obyvateľov. V tomto prípade môžeme všetkých upokojiť,“ uviedla primátorka Alexandra Pivková, podľa ktorej obidvaja spomínaní občania síce majú v tomto okrese trvalý pobyt, ale dlhodobo žijú a pracujú v Bratislave. „Tam aj aktuálne absolvujú domácu karanténu,“ dodala.

Doručovanie liekov starým ľuďom a obyvateľom v karanténe

Lučenec zároveň spúšťa službu doručovania liekov seniorom. Fungovanie služby bude v koordinácii s mestom úpokrývať lekáreň v nemocnici. „Ide o službu, ktorá bude zabezpečovať len donášku nevyhnutných liekov a nutričnej výživy a nie donášku farmaceutických doplnkov,“ upozorňuje samospráva.

Zamestnanci lekárne vyhodnotia do akej miery je potreba daného lieku akútna. Služba je určená najmä pre seniorov nad 65 rokov, ľudí v karanténe a podobne. V prípade záujmu o túto službu majú ľudia kontaktovať telefonicky svojho obvodného alebo odborného lekára a požiadať ho o vystavenie elektronického receptu.

„Lieky je potrebné objednávať si telefonicky v pracovných dňoch od 8.00 h do 15.00 h na tel. čísle 0950 755 055. Lekáreň v spolupráci s mestom zabezpečí doručenie liekov do vašej domácnosti v rozmedzí 24 až 48 hodín od nahlásenia,“ usmerňuje samospráva.

V rámci regiónov Gemer, Malohont a Novohrad už bol nový koronavírus potvrdený v okresoch Rožňava, Revúca a Veľký Krtíš. Bez oficiálne potvrdeného prípadu koronavírusu zostávajú okresy Lučenec, Poltár a Rimavská Sobota.

Zdroj: tlačová správa mesta Lučenec, foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár