V Lučenci ušijú stovku bavlnených rúšok denne, Pivková apeluje na občanov

LUČENEC – Miestne krajčírky bojujú proti koronavírusu tak, že denne vyrobia minimálne sto kusov bavlnených rúšok, ktoré budú distribuované pre mestskú políciu, radnicu, zdravotníkov a občanov, ktorý túto ochranu nemajú zaobstaranú a voľne sa pohybujú po uliciach. Informoval o tom Andrej Barančok v tlačovej správe.

„Okrem svojich dodávateľov jednorazových rúšok zabezpečí mesto Lučenec ušitie minimálne 100 kusov bavlnených rúšok denne nielen pre potreby mestskej polície a mestských spoločností, ale aj pre seniorov, zdravotne znevýhodnených občanov,“ informovala o tom primátorka mesta Alexandra Pivková. Ako ďalej dodala, prvý balík bude distribuovaný 18. marca.

Primátorka mesta sa snaží apelovať na svojich občanov, aby si na tvár dali ochranu pred tým, ako vyjdu z domu či bytu. „Skúsme si všetci osvojiť myšlienku, že nosiť rúška v súčasnosti je absolútne prirodzené. A kto ich nemá, poprosím všetkých, aby nevychádzali na verejnosť bez akejkoľvek ochrany, veľakrát na prekrytie tváre a nosa pomôže aspoň šál. Verím, že budete zodpovední a ohľaduplní,“ dodala na záver.

Opatrenia zaviedol aj lokály dopravca SAD Lučenec, ktorý sa stará o dopravu v okresoch Lučenec, Rimavská Sobota a Revúca.

Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s. oznamuje:
1. V zmysle verejne známych odporúčaní na spomalenie šírenia nového koronavírusu
(COVID-19), ktoré prijímajú krízové štáby, od 15.3.2020 do odvolania budú prímestské linky
premávať tak, ako v čase školských prázdnin.
2. V záujme ochrany zdravia vodičov žiadame cestujúcich neobsadzovať prvý rad sedadiel za
vodičom.
3. Pri manipulácii s hotovosťou (mince, bankovky) v autobusoch spoločnosti prosím
verejnosť:
– minimalizujte platbu cestovného hotovosťou,
– v prípade platby v hotovosti si pripravte presnú čiastku,
– uprednostnite bezhotovostnú platbu cestovného prostredníctvom dopravnej karty,
– dobite si kredit na dopravnej karte online na www.ubian.sk alebo prostredníctvom mobilnej
aplikácie Ubian.

Na Slovensku je potvrdených už 72 prípadov nákazy koronavírusom. Región Gemer rovnako potvrdil jeden prípad, keď sa nakazila staršia pani v okrese Rožňava.

Pridaj komentár