Na MsÚ R. Sobota sa dostanete len v rúšku, zasadnutie MsZ je zrušené

RIMAVSKÁ SOBOTA/LUČENEC/REVÚCA – Vstup do budovy Mestského úradu (MsÚ) Rimavská Sobota je oddnes (16. 3. 2020) povolený len s ochranným rúškom na tvári. Samospráva tiež zrušila zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré malo byť budúci týždeň. Ide o opatrenia prijaté na dnešnom zasadnutí krízového štábu mesta a samospráva o nich informuje na svojej internetovej stránke.

„Krízový štáb nariaďuje náčelníkovi mestskej polície nepúšťať do budovy MsÚ občanov bez ochranných rúšok. V tomto znení nariaďuje vyhotoviť oznámenie, ktoré sa vyvesí na všetky vchodové dvere budov MsÚ a toto oznámenie sa zverejní aj na stránke MsÚ,“ uvádza mesto.

Medzi ďalšie opatrenia patrí vyčlenenie motorového vozidla s vodičom na nákup nevyhnutných potravín pre osamelých ľudí, osoby nad 60 rokov a osoby ZŤP na základe ich telefonickej objednávky. Zároveň ukladá vedúcemu ekonomického odboru vyčleniť 1000 eur na zálohové platby – na nákup a zabezpečenie nevyhnutných potravín, ktoré budú vyúčtované na základe pokladničných dokladov.

Posledné usmernenie sa týka vedúcej odboru sociálnych vecí a má súvis s uvedeným nákupom potravín pre osamelých a postihnutých ľudí či seniorov. „Pokiaľ by šlo o osoby v karanténe, neprichádzať s nimi do styku. Prípady takéhoto charakteru nevyhnutne riešiť s Úradom verejného zdravotníctva a na základe ich pokynov, usmernení zabezpečovať nákup resp. rozvoz tovaru,“ dodáva sa v materiáloch krízového štábu.

Obmedzenia aj v Lučenci a Revúcej

Nové opatrenia zavádzajú aj samosprávy susedného Lučenca či Revúcej. V prvom menovanom meste sú obmedzené úradné hodiny tamojšieho MsÚ na dobu od 8:00 do 11:00. Zároveň sa od pondelka zamedzuje priamy kontakt zamestnanca s klientom a rovnako sa zamedzuje poskytovanie služieb osobnou návštevou klienta na príslušných pracoviskách MsÚ.

V Revúcej funguje MsÚ v nestránkovom režime. „Klientom budú prvotné informácie poskytované len v kancelárii prvého kontaktu v obmedzenom režime v pracovných dňoch od 09:30 do 11:30 na prízemí budovy, ktorá bude v uvedenom čase sprístupnená,“ uvádza samospráva na stránke revuckelisty.sk.

Zdroj: rimavskasobota.sk, revuckelisty.sk, tlačová správa mesta Lučenec, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár