MZ SR oficiálne potvrdilo prvý prípad koronavírusu v okrese Rimavská Sobota

OKRES RIMAVSKÁ SOBOTA – Prvý prípad koronavírusu potvrdilo oficiálne aj v okrese Rimavská Sobota aj Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky (MZ SR) na svojom Facebooku. Dnes potvrdil minister zdravotníctva Milan Krajčí 23 nových prípadov ochorenia COVID-19. Dovedna je tak na našom území 292 prípadov nákazy koronavírusom. Negatívnych vzoriek bolo za včerajší deň 724.

Ako sme vás na našom portáli včera informovali, prvý prípad koronavírusu zaznamenali aj v obci v okrese Rimavská Sobota. Túto informáciu potvrdil pre Sobotnik.sk Dušan Béres, ktorý však nechcel konkretizovať. Ďalej povedal, že ide o muža, ktorý sa nakazil od svojho syna, ktorý sa aktuálne testuje.

Premiér Igor Matovič predstavil v sobotu 28. 3. 2020 aj ďalšie opatrenia, ktoré vznikli na zasadnutí ústredného krízového štábu. Jeden z hlavných výstupov z dlhočizného zasadnutia je, že štát povolí otvorenie viacerých prevádzok. Konkrétne ide o očné optiky, stanice STK a EK, záhradkárstva, stavebniny, galantérie či advokátske a notárske kancelárie. Matovič však zdôraznil, že je potrebné sprísniť hygienické potreby ako napríklad rukavice pre každého nakupujúceho či dezinfekcia rúk.

Na tlačovej besede smerovala otázka na Matoviča, či si vie predstaviť, že by si všetci poslanci znížili platy. Odpovedal, že všetko musia vyriešiť na koaličnej rade, ktorá sa koná rovnako dnes. Výstup z nej by mal byť až zajtra. „Lepšie sú strkanice pred predajňou ako priamo v nej,“ reagoval Matovič na otázku, či sa nebojí, že vírus sa rozšíri pri otvorení viacerých prevádzok.

Na tlačovej besede bol prítomný aj hlavný hygienik Ján Mikas, ktorý priblížil aj informáciu, že v nedeľu budú otvorené jedine lekárne.

Pridaj komentár