V nemocnici R. Sobota bola rodička s cestovateľskou anamnézou

RIMAVSKÁ SOBOTA – V rimavskosobotskej nemocnici Svet zdravia bola v týchto dňoch hospitalizovaná rodička s pozitívnou cestovateľskou anamnézou v rodine v súvislosti s koronavírusom. Aktuálne je rodička v domácej karanténe a čaká sa na výsledky testov. Pre Sobotnik.sk to potvrdili viaceré zdroje, pričom jeden bol priamo z prostredia nemocnice.

Treba zdôrazniť, že v žiadnom prípade nejde o potvrdený prípad koronavírusu a karanténa spolu s testovaním je len preventívne opatrenie, ktoré sa robí u mnohých ľudí, u ktorých je spomínaná pozitívna cestovateľská anamnéza.

U väčšiny testovaných ľudí sa doteraz koronavírus vôbec nepotvrdil. Podľa údajov ministerstva zdravotníctva zo soboty (14. 3. 2020) bolo na celom Slovensku len 44 testov pozitívnych a až 1147 negatívnych. V žiadnom prípade teda nechceme šíriť paniku, o udalosti však informujeme vo verejnom záujme.

Dnes (15. 3.) ráno sme sa boli pozrieť aj priamo k nemocnici. Vchod do nej je prehradený páskou a pri vchode stál zdravotník s rúškom. Časť priestranstva nemocnice bola takisto „opáskovaná“. Tieto opatrenia však môžu byť len preventívne v súvislosti so šírením koronavírusu, netvrdíme, že súvisia so spomínaným konkrétnym prípadom.

DOPLNENÉ 15. 3. 2020 o 12:15: Ako pre Sobotnik.sk potvrdil hovorca siete Svet zdravia Tomáš Kráľ, spomínaná pacientka bola otestovaná na koronavírus a je v domácej karanténe. „Zatiaľ však nemala žiadne príznaky. Výsledky laboratórnych testov by mali byť k dispozícii zajtra. V súvislosti s týmto prípadom nebolo nutné robiť iné karanténne opatrenia,“ konkretizoval.

Foto: Sobotnik.sk