Nemocnice v R. Sobote a Rožňave nerušia operácie, pripravujú sa však na pandemický stav

pôrodov cisárskym rezomRIMAVSKÁ SOBOTA/ROŽŇAVA – Nemocnice Svet zdravia (SZ) v Rimavskej Sobote a Rožňave zatiaľ nerušia žiadne operácie a v tomto smere sa budú riadiť tým, čo určí štát. Sobotnik.sk o tom informovala komunikačná špecialistka siete SZ Jana Fedáková.

Operácie sa zatiaľ nerušia. Postupujeme podľa usmernenia hlavného hygienika – ak by povedal, že plánované operácie ruší, tak ich zrušíme,“ povedala Fedáková.

Zároveň dodala, že nemocnice SZ a polikliniky ProCare sa pripravujú aj na prípadný výnimočný pandemický stav. „V tomto momente ich prevádzka funguje v bežnom režime. Na všetkých pracoviskách sa dodržiava prísny hygienicko-epidemiologický režim. Zdravotníci sú v zmysle nariadení hlavného hygienika SR opakovane preškoľovaní v pravidlách pri kontakte s pacientmi s respiračnými ochoreniami,“ konkretizovala komunikačná špecialistka SZ.

Ako pokračovala, až do odvolania platí zákaz návštev na lôžkových oddeleniach. Rovnako od piatka minulého týždňa pre verejnosť funguje na telefónnom čísle 02/32323838 nonstop infolinka ku koronavírusu.

Jediné infekčné oddelenie siete SZ v Michalovciach doteraz hospitalizovalo 19 pacientov s podozrením na koronavírus. U žiadneho z nich sa však ochorenie nepotvrdilo,“ zakončila Fedáková.

Zdroj: Jana Fedáková, SZ Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár