Požiar v Dobšinej usmrtil dve deti

DOBŠINÁ – Život dvoch maloletých detí si vyžiadal požiar murovanej stavby, ku ktorému dnes (2. 3. 2020) došlo v meste Dobšiná v okrese Rožňava. Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Hasiči po príchode na miesto udalosti zistili, že požiar zachvátil celú stavbu. V tom čase sa v nej nachádzali tri osoby. Následkom požiaru došlo k usmrteniu dvoch maloletých osôb a ďalšia osoba bola posádkou Zdravotnej záchrannej služby prevezená do nemocnice. Požiar sa hasičom podarilo lokalizovať a pokračujú v jeho likvidácii,“ konkretizovala Križanová.

DOPLNENÉ 2. 3. 2020 o 11:15: Podľa aktuálnych informácií od HaZZ má požiar aj tretiu obeť. „Pri likvidačných prácach požiaru murovanej stavby v Dobšinej bola nájdená tretia usmrtená maloletá osoba. Požiar sa hasičom podarilo zlikvidovať. Na miesto udalosti smeruje expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov,“ uviedla Križanová.

DOPLNENÉ 2. 3. 2020 o 11:41: Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Košiciach Jany Mésarovej prijali polícajti oznámenie o požiari chatrče o 9:24. „Podľa prvotných zistení si požiar vyžiadal tri životy detí vo veku jedného, dvoch a štyroch rokov. Matka detí je v rukách zdravotníkov,“ povedala Mésarová.

Spomenula ďalej, že udalosť na mieste dokumentuje vyšetrovateľ PZ, ktorý vykonáva prvotné a neodkladné úkony. „Bližšie informácie poskytneme neskôr,“ zakončila.

Zdroj: HaZZ, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár