HOKEJ: Soboťanom predčasne skončila sezóna, Slovák: Musíme to rešpektovať

HOKEJ – Koronavírus úraduje aj naďalej! Po predčasnom ukončení najvyššej súťaže Tipsport ligy v stredu (11. 3. 2020) prišlo o deň na to rozhodnutie o predčasnom ukončení aj nižších súťaží. To ohrozilo aj klub z Rimavskej Soboty, ktorý nútene ukončil sezónu pred zápasmi o tretie miesto. O celkovej situácii sa vyjadril pre Sobotnik.sk aj štatutár klubu a zároveň hráč Michal Slovák.

„Krízový štáb Slovenskej republiky vydal určité opatrenia, ktoré musíme rešpektovať a situáciu prispôsobiť k týmto opatreniam. Uvidíme, ako sa to bude vyvíjať ďalej a podľa toho prispôsobíme aj tréningové procesy,“ povedal Slovák.

Podľa nariadení ústredného krízového štábu majú byť zatvorené všetky športové inštitúcie, čo znamená, že nie je rovnako prístupné ani verejné korčuľovanie. „Všetky športové podujatia sú pozastavené na 14 dní platnosti od pondelka. Podľa toho sa aj riadime a po tých štrnástich dňoch sa budeme prispôsobovať situácii,“ priblížil predseda klubu.

Tým, že sa nestihli dohrať posledné zápasy sezóne, ktoré mali začať v sobotu 14. 3. 2020, poradie je zatiaľ neurčené. Rimavská Sobota však môže skončiť s medailou, i bez nej. „Tieto technické záležitosti ešte nespresnil Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). Ešte nevieme, ako sa bude určovať poradie. Môžu byť rovnako aj dva prvé a dva tretie miesta,“ dodal na záver Slovák.

HKM Rimavská Sobota odohral veľmi kvalitnú sezónu, plnú emócii a snahy prebojovať sa do vyššej súťaže. Tieto sny im zmaril klub z Humenného, s ktorým prehrali hráči pod vedením Jána Podkonického 3:1 na zápasy. Pred touto sériu sa hrali duely s náročným Bardejovom, ktorý sme dokázali zdolať 3:1 na zápasy.

V skupinovej časti to bola spanilá jazda len s jedinou prekážkou, Humenným. Práve s týmto súperom sme dva razy padli, na domácom štadióne 4:6, vonku to bolo po predĺžení. Okrem týchto momentov zaznamenali Soboťania aj tie oveľa krajšie, ako sú vysoké výhry nad Gelnicou, kedy sa presadil na ich ľade fantastický Georgy Vilchinskiy až päťkrát. Ešte viac ich strelil Peter Filipiak v domácom zápase proti Kežmarku. Z desiatich, ktoré HKM strelil, dal šesť.

Takisto skvelým ťahúňom mužstva bol brankár Karol Križan. Gólman s neuveriteľnými skúsenosťami držal v niektorých situáciach klub nad vodou svojimi famóznymi zákrokmi, ktoré predvádzal.

Rimavská Sobota odohrala v už uplynulej sezóne 24 zápasov, z ktorých 18-krát vyšla ako víťaz. Ich skóre 110:57 hovorí o veľkej efektivite pred bránkami súpera.

Redakcia Sobotnik.sk mapovala všetky stretnutia, ktoré odohrali naši bojovníci. Či to bolo doma, alebo vonka, vždy sme pri vás stáli.

CHALANI, ĎAKUJEME VÁM ZA NÁDHERNÉ CHVÍLE NA ZIMNOM ŠTADIÓNE, KTORÉ SME S VAMI PREŽÍVALI. VIDÍME SA BUDÚCU SEZÓNU!

Pridaj komentár