R. SOBOTA: U rodičky sa koronavírus nepotvrdil, nemocnica zaviedla opatrenia

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nový koronavírus u rodičky v rimavskosobotskej pôrodnici, ktorá mala cestovateľskú anamnézu sa, našťastie, nepotvrdil. Informovala o tom Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete ProCare a Svet Zdravia.

Nemocnica v Rim. Sobote však zaviedla prísne opatrenia, ktoré majú zabrániť ďalšiemu šíreniu tohto vírusu. Pôrodnícke zákroky sa budú aj naďalej vykonávať, avšak bez sprevádzajúcej osoby. Zariadenie ale ruší všetky plánované operácie od piatka (13. 3.) až do odvolania.

„Nemocnica sa pripravuje na masívnejší nárast pacientov s podozrením na ochorenie COVID-19. Preto zriadila  samostatné pracovisko pre pacientov s podozrením na koronavírus. Je špeciálne označené a pacienti s príznakmi na toto ochorenie sú naň navigovaní od vstupu do areálu nemocnice. Rozmiestnené pásky pomáhajú usmerňovať tok pacientov v areáli,“ uviedol jedno z ďalších opatrení Tomáš Kráľ, hovorca ProCare a Svet Zdravia.

Čo sa týka ďalších opatrení, v celej nemocnici sú stanovené hygienicko-epidemiologické pravidlá, ktoré sú platné tak pre zdravotníkov, ako aj pre pacientov. Taktiež je zriadená aj infolinka, ktorá má informovať o tom, aké sú príznaky tejto choroby a čo robiť v prípade, ak máte niektorý zo symptómov. Číslo infolinky je 02/32 32 38 38.

Dnes je v SR potvrdených už 63 pozitívnych prípadov na koronavírus. V pondelok (16. 3. 2020) pribudli ďalší dvaja, jeden v Trnave a druhý v Trenčíne. Dokopy už bolo otestovaných viac ako 1 300 pacientov.  V našom Banskobystrickom kraji boli potvrdené dva prípady, oba sú z krajského mesta a obaja pacienti sú hospitalizovaní v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici.

One Reply to “R. SOBOTA: U rodičky sa koronavírus nepotvrdil, nemocnica zaviedla opatrenia”

  1. Pingback: V Rožňave je potvrdený prvý prípad koronavírusu - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár