Rimavskosobotská nemocnica eviduje ďalších potenciálne nakazených koronavírusom

RIMAVSKÁ SOBOTA – Až trinásť prípadov s podozrením na nový koronavírus eviduje Rimavskosobotská nemocnica. U žiadneho z nich sa, našťastie, ochorenie COVID-19 nepotvrdilo. Pre Sobotnik.sk to potvrdila Jana Fedáková, komunikačný špecialista sietí ProCare a Svet zdravia.

Ako ďalej povedala, všetci pacienti, ktorým bol potvrdený koronavírus, sú ďalej transportovaní do najbližšej nemocnice s infektologickým pracoviskom, teda do Lučenca alebo do Banskej Bystrice. Keď sme vás informovali o prvom prípade v okrese Rimavská Sobota, zistili sme, že pacient neleží v nemocnici F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici (potvrdila nám to hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Na základe jej vyjadrení sa javí ako najlogickejšie, že sa nachádza práve v lučeneckej nemocnici. Túto informáciu však ešte preverujeme.

Okres Rimavská Sobota dovedna eviduje dvoch pacientov s ochorením COVID-19. V prvom prípade išlo o 81-ročného muža, v druhom o jeho 69-ročnú manželku. Ich bydlisko sa nám nepodarilo s istotou zistiť. Ako však informoval portál Startitup.sk, podľa medializovaných informácií, ktoré údajne unikli z Národného centra zdravotníckych informácií, ide o Uzovskú Panicu.

Na území Slovenskej republiky je dokopy 336 ľudí nakazených koronavírusom. Dvom z nich sa podarilo vyliečiť. Ochorenie COVID-19 je najviac rozšírené v Bratislave, ktorá eviduje 106 prípadov. Druhým najviac infikovaným miestom je Martin, kde je 16 pacientov. V Banskobystrickom kraji evidujú dovedna 20 prípadov koronavírusu, najviac v Banskej Bystrici (6).

Susedný Lučenec má rovnako dve pacientky s ochorením COVID-19, obe sú v domácej karanténe. Z regiónu Novohrad mali pozitívne testy aj pacienti z Veľkého Krtíša a Dolnej Strehovej, obaja sa však nenachádzali vo svojom bydlisku. To isté platilo aj pri mužovi z okresu Revúca, ktorý bol hospitalizovaný v Banskej Bystrici. V Revúckom okrese evidujú jeden ďalší prípad z Revúckej Lehoty. Región Gemer má ešte jeden prípad a to ženu z Rochoviec (okres Rožňava).

zdroj: Jana Fedáková, koronavírus Slovensko foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár