R. SOBOTA: Úrad práce zatiaľ neeviduje žiadne hromadné prepúšťanie

RIMAVSKÁ SOBOTA – Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Rimavskej Sobote v týchto dňoch nemá nahlásené hromadné prepúšťanie zo žiadnej spoločnosti. Potvrdila to jeho riaditeľka Lívia Koóšová, podľa ktorej nezaznamenali ani významnejší nápor uchádzačov o zamestnanie.

„Enormný nápor uchádzačov do evidencie nemáme. Nejaké žiadosti však sú a zaznamenali sme aj žiadosti o zaevidovanie zopár občanov, ktorí pracovali v zahraničí a vracajú sa domov,“ povedala riaditeľka s tým, že nejde o veľké počty.

Presnejšie porovnanie aktuálnych čísiel s nedávnou minulosťou bude podľa nej možné až budúci mesiac, keď bude mať úrad k dispozícii novú štatistiku.

Podľa našich informácií však už boli v rámci R. Soboty prepustení niektorí zamestnanci zo spoločností, ktoré pôsobia v sektore obchodu a služieb. Ďalší sú doma na 60 či 50 percent mzdy. V rámci celého Slovenska je zasiahnutý aj segment priemyslu, výrobu napríklad zastavia všetky štyri automobilky. Očakáva sa, že pre koronavírus sa ekonomika SR prepadne do recesie.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár