R.SOBOTA: V meste ZŠ a MŠ nezavrú, nevidia na to dôvod

RIMAVSKÁ SOBOTA – Vedenie okresného mesta momentálne nepristúpi k uzavretiu všetkých základných (ZŠ) a materských (MŠ) školách. Pre Sobotnik.sk to potvrdili primátor Jozef Šimko a okresný hygienik v Rimavskej Sobote Dušan Béres.

„Po rokovaniach s pánom Béresom sme dospeli k tomu, že situácia nie je až taká zlá. Takže po dohode s hygienikom sa školy a škôlky v Rimavskej Sobote nezatvárajú. Čakáme na zajtrajší centrálny krízový štáb, podľa ktorého sa budeme riadiť,“ zdôraznil primátor.

S vyjadreniami J. Šimka sa stotožňuje aj okresný hygienik Dušan Béres. Takisto reagoval aj na vyjadrenia Ján Luntera, ktorý povedal, že sa uzatvoria všetky stredné školy.  „Neviem podľa čoho tak usúdil, ale s nami nikto o ničom nekonzultoval. Zatiaľ platí to, čo som hovoril na krízovom štábe. ZŠ a MŠ budú fungovať. Je enormný tlak verejnosti na to, aby bolo vyučovanie prerušené. O všetkom rozhodne ústredný krízový štáb. Nemám dôvod na to, aby sme zavreli školy,“ podotkol okresný hygienik.

Po vyjadrení predsedu BBSK Ján Luntera v stredu (11. 3. 2020) sa zavrú všetky stredné školy v kraji, ktorých zriaďovateľom je samotný BBSK. Pozastavené vyučovanie by malo predbežne trvať do 18. 3. 2020.

Koronavírus sa šíri neuveriteľnou rýchlosťou po celom svete. Na našom území boli potvrdené ďalšie tri prípady, zatiaľ sa nevie, v akých častiach Slovenska sa nachádzajú. Dovedna bolo na Slovensku potvrdených 10 prípadov koronavírusu.

Pridaj komentár