Rimavskosobotský okres má druhý prípad koronavírusu

OKRES RIMAVSKÁ SOBOTA – Už druhý prípad koronavírusu potvrdili v okrese RImavská Sobota. Ide o manželku prvej osoby s ochorením COVID-19. Pre Sobotnik.sk to potvrdil okresný hygienik Dušan Béres.

Po snahe zistiť, v ktorej obci sa tieto dva prípady nachádzajú nám okresný hygienik odpovedal takto: „Nerád by som bol obvinený z toho, že šírim osobné údaje. Nie je štandardom zverejňovať diagnózu pacientov. Ak by to bolo dôležité z hľadiska verejného zdravia, povieme kde sa prípady vyskytli. Či tam výskyt je, alebo nie je, musíte sa správať zodpovedne. Ľudia by v opačnom prípade mohli situáciu zľahčovať,“ povedal Béres.

Ako ďalej povedal, žena je v domácej karanténe a z príznakov pociťuje silný kašeľ. Jej muž je hospitalizovaný v niektorej z nemocníc, nejde však o tú rimavskosobotskú.

DOPLNENÉ O 19:36 – Ako potvrdila hovorkyňa Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, muž z okresu Rimavská Sobota nie je hospitalizovaný v spomenutej nemocnici. Aktuálne zisťujeme, či náhodou nie je na druhom infektologickom oddelení v Banskobystrickom kraji v Lučenci.

Pridaj komentár