ROŽŇAVA: Pre pacientov s podozrením na koronavírus zriadila nemocnica triediaci stan

ROŽŇAVA – V spolupráci so Slovenským Červeným krížom rožňavská nemocnica Svet zdravia zriadila pred vchodom do pavilónu B stan pre triedenie pacientov. Jeho cieľom je podľa komunikačnej špecialistky siete Svet zdravia Jany Fedákovej odkloniť potenciálne rizikových pacientov už pred vstupom do nemocnice.

„Študenti medicíny tam od soboty 21. marca 2020 verejnosti bezkontaktne odmerajú teplotu a vyhodnotia ďalšie príznaky (napríklad kašeľ, cestovateľská anamnéza, kontakt s infikovanou osobou). Tento vstup do nemocnice bude otvorený počas pracovných dní od 6.00 do 22.00 h a cez víkendy od 7.00 do 22.00 h,“ konkretizovala Fedáková.

Pre pacientov s podozrením na koronavírus Nemocnica Svet zdravia Rožňava zriadila samostatný vyhradený priestor. Ten sa nachádza v priestoroch infektologickej ambulancie na prízemí pavilónu C (budova polikliniky) so samostatným vstupom. Pracovisko je vizuálne označené.

Verejnosť môže do budovy rožňavskej nemocnice vstupovať len s rúškom či inou ochranou časti tváre, napríklad šatkou, ktorá zakrýva ústa a nos. Sprístupnený je momentálne len jeden vstup do nemocnice, a to spomínaný hlavný vchod v pavilóne B, pred ktorým je stan.

„Naďalej platí, že rožňavská nemocnica aktuálne poskytuje len neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ dodala Fedáková.

Zdroj a foto: Jana Fedáková, Svet zdravia

Pridaj komentár