Rúško na množstvo spôsobov. Vybrali sme pre vás tie najkrajšie

Pojem rúško je určite jedným z najpoužívanejších slov týchto dní. Aj napriek tomu, že ešte pred pár týždňami sme ľudí v uliciach s touto formou ochrany prakticky nemali možnosť stretnúť, dnes je to už úplne inak. Odôvodnenie tejto skutočnosti je jednoduché. Celé Slovensko sa zapojilo do boja proti koronavírusu, kde je jednou zo zbraní práve spomínaná ochrana tváre.

Keďže je rúško v týchto časoch nedostatkový tovar, všade vo svete sa veľa Slovákov, teda skôr Sloveniek, rozhodlo pomôcť. Ide hlavne o ženy, ktorým šijací stroj nerobí problém. Veľa šikovných ľudí v týchto dňoch vyrába rúška nielen pre seba a svojich blízkych. Ľudia sa rozhodli pomáhať a to aj prostredníctvom poskytovania šitých látkových rúšok. Ponúkajú ich do nemocníc, pre seniorov, ale aj pre náhodných okoloidúcich alebo susedov. Vďaka rúškam sa tak zdvihla nevídaná vlna solidarity, ktorá na Slovensku nie je každodenná.

Množstvo ľudí ponúka rúška len tak, zadarmo, iní si pýtajú len symbolické jedno či dve eurá na pokrytie ich nákladov. Látka, zväčša bavlnená, z ktorej sú rúška vyrábané je vždy rôzna. Rovnako sa s tým môžete vyhrať a vymyslieť množstvo zaujímavých motívov ako napríklad folklórny, národný či obyčajný jednofarebný.

Veľa šičiek sa dalo aj do šitia napríklad rozprávkových motívov pre deti, aby tak boli viac motivované a šťastné z ich nosenia. Pozrite si našu fotogalériu rúšok, ktoré nás zaujali najviac.

Návod ako si správne vyrobiť rúško nájdete tu:

zdroj foto: archív Marianny Dobisovej, COVID 19 (koronavírus) – oficiálna skupina na Facebooku

Pridaj komentár