V Rožňave je potvrdený prvý prípad koronavírusu

ROŽŇAVA – Z dnešných 11-tich prípadov nového koronavírusu, ktoré pribudli v SR, je jeden z Rožňavy. Ide o ženu. Informoval o tom Peter Pellegrini na tlačovom brífingu po zasadnutí krízového štábu. Dovedna je na Slovensku doteraz 72 prípadov nákazy koronavírusom. Ďalších 1523 testov bolo negatívnych.

DOPLNENÉ 16. 3. 2020  o 18:03: Ide o prvý prípad potvrdeného koronavírusu v regióne Gemer. Podozrenie na koronavírus, ktoré bolo u rodičky v rimavskosobotskej pôrodnici, sa napokon nepotvrdilo. Rovnako negatívne dopadli aj testy u muža z obce Radnovce v Rimavskosobotskom okrese.

DOPLNENÉ 16. 3. 2020  o 18:15: Ako pre Sobotnik.sk potvrdila komunikačná špecialistka siete Svet zdravia (SZ) Jana Fedáková, spomínaná žena s koronavírusom nebola hospitalizovaná v rožňavskej nemocnici Svet zdravia.

DOPLNENÉ 16. 3. 2020  o 18:31: Ako na Facebooku informoval primátor Rožňavy Michal Domik, pacientka nepochádza priamo z mesta. „Čo sa týka ženy, ktorej potvrdili Covid-19 v našom okrese, ide o ženu z obce Rochovce a je hospitalizovaná v Košiciach,“ konkretizoval.

DOPLNENÉ 16. 3. 2020  o 19:16: Ako pre Sobotnik.sk uviedol dôveryhodný zdroj, žena, nakazená koronavírusom, je staršia pani a bola v kontakte so svojím vnukom, ktorý sa vrátil zo zahraničia. Keď sa u nej objavili ťažkosti, zavolala si domov zdravotných záchranárov a pravdepodobne tí jej aj urobili odber materiálu, ktorý je potrebný na test koronavírusu.

Foto: ilustračné, Pixabay.com