Vláda vyhlásila núdzový stav, nakazení pribúdajú v desiatkach

pôrodov cisárskym rezomBRATISLAVA – Nedisciplinovanosť ľudí na Slovensku musí viesť k čoraz tvrdším opatreniam, ktoré nariaďuje ústredný krízový štáb alebo vláda SR. Dnes sa konalo ďalšie zasadnutie vlády SR, ktorého témou bolo prediskutovanie prísnejších opatrení. Rovnako dnes zverejnila aj polícia na svojom Facebooku, ako ľudia nerešpektujú zákazy. Týmto vás chceme všetkých poprosiť, zdržujte sa väčšinou doma a nechodievajte na miesta, kde sa môže vyskytnúť veľké množstvo ľudí.

„Môžem skonštatovať, že Slovensko má dokopy 61 pozitívnych na koronavírus a 1375 negatívnych. V Trenčíne ich je 5, Trnava hlási jeden prípad, v Martine jeden prípad, Nové Zámky jeden prípad, Bratislava má päť nových prípadov, Banská Bystrica má jeden prípad, Nitra až tri prípady,“ uviedol Pellegrini.

Premiér vyzdvihol rýchle konanie oproti ostatným štátom. Zatvoria sa všetky maloobchodné prevádzky okrem potravín, lekární, čerpacích staníc, drogérie a ďalších. Ďalej vláda zakazuje verejné stravovanie, nevzťahuje sa to na donáškovú službu.

Pellegrini zakazuje vo všetkých nemocniciach vykonávať operácie. Premiér dal nariadenie, že ak pre niekoho pošlú vládny špeciál alebo autobus, musia sa zdržiavať v priestoroch, ktoré nariadi Ministerstvo vnútra. „Verím, že tieto opatrenia spomalia šírenie nákazy. Sme v počiatočných štádiách tejto epidémie na Slovensku. 

Na zajtrajšom krízovom štábe sa bude diskutovať o nasledujúcich veciach: Zákaz vstupu do autobusov, vlakov bez ochrany tváre a zákaz vstupu do nákupných centier, bánk a pošty bez ochrany tváre.

Vláda takisto vyhlásila núdzový stav. Ide však len o zdravotníctvo. Všetky predošlé opatrenia ostávajú v platnosti. Platí rovnako aj mimoriadna situácia.

Volkswagen Slovakia ukončí prevádzku na Slovensku, kde pre koronavírus musia odstaviť výrobu.

Zdroj: tlačová konferencia vlády, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár