A. Pivková nehlasovala za programové vyhlásenie vlády, zasadnutia sa nezúčastnila

BRATISLAVA –  Programové vyhlásenie vlády (PVV) vláda Igora Matoviča získalo dnes (30. 4.) v hlasovaní dôveru Národnej rady SR. Prítomných bolo 141 členov snemovne, z toho za schválenie hlasovalo až 93 členov. Potrebných pritom bolo aspoň 76 hlasov. Informovali o tom Aktuality.sk.

Za vyhlásenie nehlasovali dve koaličné poslankyne, medzi nimi bola aj primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková, ktorá sa ako poslankyňa strany Za ľudí hlasovania nezúčastnila. „Z vážnych dôvodov som sa dnes nemohla zúčastniť hlasovania o programovom vyhlásení vlády. Plne podporujem programové vyhlásenie vlády, ako aj vládu SR,“ informovala Pivková na svojej oficiálnej stránke na Facebooku.

Druhou koaličnou poslankyňou, ktorá nezahlasovala za PVV bola Jana Cigániková (SaS), ktorá túto skutočnosť avizovala už v minulosti.

„Som rád, že máme už aj pečiatku na vládnutie. Pred nami stojí obrovská výzva, aby sme naplnili služby voličom. Všetko v programovom vyhlásení vlády myslíme úplne vážne. Našim prioritným cieľom je postarať sa najmä o ľudí, ktorí sa o sebe v ťažkých chvíľach nevedia postarať,“ vyhlásil po skončení hlasovania Igor Matovič.

Zdroj:Alexandra Pivková, Aktuality.sk, Foto: Sobotnik.sk