Covid-19 má aj Dobšinčanka, podľa primátora sa však do mesta nedostala

DOBŠINÁ – Ochorenie Covid-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom, bolo diagnostikované aj jednej obyvateľke mesta Dobšiná v Rožňavskom okrese, informuje o tom portál mapa.covid.chat. Ako však na facebookovej stránke MestoDobšiná.sk vysvetľuje primátor Ján Slovák, nakazená Dobšinčanka sa do mesta s Covid-19 nedostala.

Je pravdou, že jednou z pozitívne testovaných na koronavírus je aj Dobšinčanka. Tá sa ale vracala z práce zo zahraničia a preto ihneď z hraníc putovala do štátneho zariadenia, kde jej aj bol vírus zistený. Do mesta neprišla,“ zdôraznil Slovák. Zároveň ubezpečil občanov mesta, že Dobšiná na mape vírusu už síce figuruje, no zatiaľ nie je takýto prípad zistený priamo v meste.

Ako informovalo Ministerstvo zdravotníctva SR, na Slovensku je doteraz celkovo 1199 pozitívne testovaných ľudí na ochorenie Covid-19. Celkový počet testov s negatívnym výsledkom je 48 229. „Hospitalizovaných je 207 pacientov, u 82 bolo ochorenie Covid-19 potvrdené, u 125 sa čaká na výsledky testov. Na JIS je sedem pacientov, jeden na umelej pľúcnej ventilácii,“ dodáva rezort zdravotníctva.

Zdroj: MestoDobšiná.sk, MZ SR, Foto: ilustračné

Pridaj komentár