Na Covid-19 doteraz otestovali 18 pacientov rimavskosobotskej nemocnice

Covid-19RIMAVSKÁ SOBOTA – Spolu 18 pacientov, ktorí boli nejaký čas hospitalizovaní v rimavskosobotskej nemocnici Svet zdravia (SZ), bolo doteraz testovaných na ochorenie Covid-19, ktoré je spôsobené novým koronavírusom. Sobotnik.sk o tom informovala komunikačná špecialistka siete SZ Jana Fedáková.

Zatiaľ 18 podozrení bolo negatívnych, pozitívny bol iba jeden výsledok. Na výsledky testov jedného ďalšieho pacienta aktuálne ešte čakáme,“ konkretizovala komunikačná špecialistka SZ.

Ako doplnila, spomínaný jeden pacient, u ktorého sa ochorenie potvrdilo, bol transportovaný na infektologické oddelenie do Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Lučenci. V R. Sobote bol hospitalizovaný približne dva dni, kým testy jeho ochorenie potvrdili. Podľa Fedákovej bol však v izolovanom priestore.

Na základe zatiaľ posledných údajov z piatka 3. apríla je na Slovensku celkovo 450 pacientov s potvrdeným ochorením Covid-19. V našich regiónoch sú to po tri prípady v okresoch Rimavská Sobota, Rožňava a Revúca, dva v okrese V. Krtíš a jeden v okrese Lučenec. Bez potvrdeného prípad je okres Poltár.

Na boj s novým koronavírusom zriaďuje štát a samosprávne kraje karanténne centrá a spúšťa aj testovanie v rómskych osadách. Do testovania potenciálne chorých sú po novom zapojené aj súkromné laboratóriá, ktoré doteraz vyšetrili podľa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR celkovo 909 vzoriek.

Zdroj: Jana Fedáková, Ministerstvo zdravotníctva SR, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár