V Hosticiach horela prízemná bytovka, prepadla sa jej strecha

HOSTICE – Dovedna 15 príslušníkov HaZZ a šiesti členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Hajnáčka na deviatich kusoch techniky zasahovali v dedine Hostice na juhu Rimavskosobotského okresu, kde horela bytovka. Informuje o tom Operačné stredisko HaZZ B. Bystrica.

Ide o požiar prízemnej bytovky, pri ktorom nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. Pri požiari došlo k prepadnutiu strechy na postihnutom objekte. Momentálne prebiehajú likvidačné práce,“ informuje OS HaZZ.

DOPLNENÉ 29. 4. 2020 o 17:15: Podľa slov riaditeľa Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Rimavskej Sobote Mareka Laššáka mali hasiči pôvodne nahlásený len požiar drevárne v blízkosti sociálnych bytov. „Chytila sa však od neho aj strecha prízemnej budovy, v ktorej sú sociálnej byty. Bola to jednoduchá sedlová strecha, po prehorení sa prepadla,“ povedal Laššák. Vo ôsmich bytoch, ktorým požiar zničil strechu, žilo podľa neho asi 50 ľudí.

Podľa údajov Operačného strediska HaZZ Banská Bystrica na mieste zasahovali 15 profesionálni hasiči a šiesti príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru obce Hajnáčka. Celkovú škodu HaZZ predbežne odhaduje na 100.000 eur.

Zdroj: OS HaZZ, Foto: ilustračné

Pridaj komentár