Karanténne centrum v Lučenci je hotové, budú aj v R. Sobote a Rožňave

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Karanténne centrum v priestoroch internátu na Zvolenskej ceste v Lučenci je už materiálovo zabezpečené a pripravené na otvorenie. Informuje o tom samospráva Lučenca na facebookovej stránke Mesto Lučenec.

„Karanténne centrum má slúžiť aj občanom mesta Lučenec, ktorí v týchto dňoch cestujú zo zahraničia a nemajú kde absolvovať povinnú dvojtýždňovú karanténu. Karanténne stredisko v Lučenci bude mať kapacitu 25 osôb a bude maximálne zabezpečené podľa všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení,“ avizuje samospráva. Ako dodáva, ministerstvo vnútra oznámilo, že kapacity karanténnych centier sú naplnené. Preto si v rámci Banskobystrického kraja zobralo všetky krajom pripravované karanténne centrá pod svoju záštitu.

Ďalšie dve karanténne centrá v našich regiónoch budú v Rimavskej Sobote a Rožňave. V prvom menovanom meste bude v internáte Strednej odbornej školy technickej a agropotravinárskej. V Rožňave Košický samosprávny kraj (KSK) na tento účel vyčlenil internát pri Obchodnej akadémii. Kraje hľadajú do karanténnych centier aj pomocný personál, na časť prác plánujú využiť dobrovoľníkov.

Ako vo štvrtok (2. 4. 2020) informoval štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Martin Klus na repatriáciu čaká ešte zhruba 3100 ľudí.  „Veríme, že nielen na úrovni samosprávnych krajov, ale aj v rámci kapacít ministerstva vnútra a ministerstva obrany bude možné nájsť voľné miesta,“ podotkol Klus na margo karanténnych centier.

Zdroj: Banskobystrický samosprávny kraj, Košický samosprávny kraj, Martin Klus

One Reply to “Karanténne centrum v Lučenci je hotové, budú aj v R. Sobote a Rožňave”

  1. Pingback: Na Covid-19 doteraz otestovali 18 pacientov rimavskosobotskej nemocnice

Pridaj komentár