V marci zaznamenal Sobotnik.sk vyše 150 000 návštev (redakčný blog)

Portál Sobotnik.sk zaznamenal v marci 2020 rekordnú návštevnosť – naše články mali v tomto mesiaci viac ako 150-tisíc videní. Ide o niekoľkonásobne vyššiu návštevnosť v porovnaní s dovtedy rekordným mesiacom (bol ním január 2020).

Tento úspech má však pre nás trochu trpkú príchuť, keďže zaň „vďačíme“ epidémii nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie Covid-19. Témou celej prvej desiatky najčítanejších článkov je preto práve tento vírus. Najčítanejší „nekoronavírusový“ článok je až na 11. mieste a ide o haváriu v katastri obce Káloša.

Rekordov sme však v marci zaznamenali ešte viac. Najčítanejším článkom v celej histórii nášho portálu sa stal text o prvom prípade koronavírusu v Rožňave, ktorý má zatiaľ viac ako 28 000 videní. Niekoľko desiatok minút po jeho zverejnení sme mali na stránke naraz takmer 1700 čitateľov, čo opäť niekoľkonásobne zlomilo predchádzajúci rekord (je dokonca pravdepodobné, že pri „prvej vlne“ čitateľov ich bolo na stránke ešte o niekoľko stoviek viac). Zároveň to bola zaťažkávajúca skúška pre náš webhosting, ktorý však tento nápor zvládol so cťou a stránka „nepadla“.

Nádejný mladý redaktor

Veľká pochvala patrí nášmu redaktorovi Matejovi Hankovi, ktorý situáciu okolo koronavírusu neustále pozorne sledoval. Viackrát sa mu podarilo o nových prípadoch a ďalších aspektoch epidémie informovať ako prvému. Jeho články mali v marci viac ako 94-tisíc zobrazení.

Napriek svojmu mladému veku je už prakticky plnohodnotným novinárom, ktorý má, povedané športovou terminológiou, vynikajúci ťah na bránku. Sme presvedčení, že v budúcnosti bude v oblasti športovej žurnalistiky robiť R. Sobote podobné dobré meno, ako novinárka a rodáčka z tohto mesta Titanilla Bőd.

Bohužiaľ, jedným z nepríjemných aspektov nového koronavírusu je jeho negatívny dopad na už aj tak podvyživenú regionálnu žurnalistiku. Netýka sa to len Gemera-Malohontu či Novohradu, znižovanie nákladov a prepúšťanie sa v tejto oblasti prejavilo už aj v oveľa bohatších regiónoch. Našťastie, portálu Sobotnik.sk sa to netýka – sme skutočne nízkonákladovým projektom, písanie berieme ako svoju záľubu a môžeme vám sľúbiť, že i naďalej budeme prinášať najrýchlešie správy z Gemera, Malohontu a Novohradu.

Za megaúšpešný mesiac marec sa ešte raz chceme poďakovať všetkým naším čitateľom a na záver si len dovolíme pripomenúť, že ak chcete byť vždy informovaní, keď zverejníme nový článok, môžete si nás „lajknúť“ na sociálnej sieti Facebook, prípade sledovať náš instagramový účet, kde zvykneme zverejňovať zaujímavé fotografie z našich regiónov.

Pridaj komentár