Mestský park Lučenec je opäť prístupný verejnosti

LUČENEC – Na základe rozhodnutia krízového štábu mesta je od pondelka 20. apríla 2020 Mestský park Lučenec opäť prístupný verejnosti. Informovala o tom vedúca kancelárie primátorky mesta Mária Bérešová.

Povinnosťou návštevníkov zostáva dodržiavanie všetkých hygienicko-epidemiologických opatrení. Detské ihriská v parku zostávajú naďalej zatvorené. Prosíme rodičov detí, aby toto nariadenie naďalej rešpektovali,“ konkretizovala Bérešová.

Na územie Mestského parku v Lučenci sa podľa jej slov nevzťahujú nové opatrenia prijaté Ústredným krízovým štábom Slovenskej republiky o nenosení rúšok v prírode v súvislosti s novým koronavírusom. „Žiadame všetkých občanov, ktorí sa rozhodnú navštíviť park, aby si počas celého svojho pobytu v ňom prekrývali horné dýchacie cesty respirátorom, rúškom alebo iným ochranným prvkom,“ dodala vedúca kancelárie primátorky.

Ako uvádza samospráva na svojej internetovej stránke, Mestský park Lučenec patrí k obľúbeným oddychovým miestam v meste. Vo svojom netradične vybudovanom francúzskom, anglickom a krajinskom záhradnom slohu s množstvom vzácnych drevín patrí k najhodnotnejším a najkrajším na Slovensku. Jeho súčasťou je umelo vybudované jazierko a množstvo oddychových atraktivít.

Zdroj: Mária Bérešová, Mesto Lučenec

Pridaj komentár