Nad Kružnom sa vyskytol lesný požiar, zasahovalo 28 hasičov

KRUŽNO – Podľa našich informácii až štyri hasičské autá profesionálnych a dobrovoľných hasičov smerovali dnes (10. 4. 2020) podvečer do obce Kružno v okrese Rimavská Sobota, kde vznikol lesný požiar. Pre Sobotnik.sk to potvrdil pracovník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Rimavskej Sobote.

Podľa informácii z nášho zdroja ide o les medzi obcami Sušany a Kružno, konkrétne o sušanský les.

DOPLNENÉ 10. 4. o 20:00: Podľa našich čitateľov smerovali na miesto požiaru aj hasiči z Poltára, ktorí do lesa vyšli z obce Sušany.

DOPLNENÉ 10. 4. o 21:35: Ako informoval riaditeľ HaZZ R. Sobota Marek Laššák, hasiči dostali lesný požiar pod kontrolu už pred deviatou večer. „Obvod požiaru však mal až jeden kilometer, takže teraz ešte naši príslušníci prechádzajú požiarovisko a dohášajú v strede to, čo ešte horí. Potom ešte budeme musieť celý obvod prejsť a odhrabať hrabanku aspoň na meter, aby sa požiar náhodou v noci nerozšíril, keby bol vietor,“ vysvetili Laššák.

Požiar podľa jeho slov požiar neohrozil žiadne budovy. „Je to čisto dubovo-bukový les, nie je tam žiadna stavba,“ dodal riaditeľ rimavskosobotského HaZZ s tým, že na mieste zasahovalo celkovo 10 profesionálnych a 18 dobrovoľných hasičov. Okrem R. Soboty boli z Hrachova, Poltára a Hnúšte.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár