Situácia na cestách bola u nás zatiaľ pokojná, kolóny sa netvorili

GEMER/MALOHONT/NOVOHAD – Situácia na cestách našich regiónov bola počas prvého dňa, kedy vláda obmedzila voľný pohyb osôb, pokojná a kolóny sa netvorili. Presvedčili sme sa o tom osobne na niektorých dopravných ťahoch a pre médiá to potvrdil i Mário Bóna, starší referent špecialista oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica.

Ako sme zistili v teréne, na menej významných cestách druhej triedy zatiaľ na hraniciach okresov policajti nehliadkujú. Nenašli sme ich na ceste od Hrachova do Hrnčiarskej Vsi, ani medzi Ožďanmi a Hrnčiarskymi Zalužanmi.

Naopak, policajti a vojaci hliadkovali pri Ružovej Osade na hlavnej ceste I/16 medzi Lučencom a Rimavskou Sobotou. Autá však takmer nezastavovali a preto sa netvorili nijaké kolóny.

Celkovo sme dnes na cestách zaznamenali citeľne menej vozidiel ako zvyčajne. Keď sme včera cestovali medzi R. Sobotou a Tornaľou, tak to bol z hľadiska intenzity dopravy odhadom taký mierne nadpriemerný deň. Dnešok sa skôr podobal na nedeľu či sviatok.

„V tejto chvíli, čo som komunikoval aj s kolegami, by situácia mala byť pokojná. Horšie to bolo ráno, v doobedňajších hodinách, keď ľudia cestovali do práce. Vtedy vznikali kolóny a boli trošku zdržania,“ podotkol Bóna na margo dopravnej situácie.

Problémové kontroly

Práve kontroly medzi okresmi sa stali jablkom sváru medzi vládnymi predstaviteľmi. Ako uviedol premiér Igor Matovič, kontroly mali byť len náhodné, „námatkové“ a rozhodne nemalo byť kontrolované každé auto prechádzajúce hranicou okresu. To, že sa tak na mnohých miestach stalo, považuje za sabotáž uznesenia vlády.

Z dôvodu policajných kontrol sa rozsiahle kolóny tvorili napríklad na diaľnici D1 medzi Bratislavou a Trnavou, ale aj pri Žiline pod Strečnom. Za vytváranie kolón sa už ospravedlnil minister vnútra Roman Mikulec a podľa vlastných slov verí, že vo štvrtok sa už nezopakujú.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár