Okres Rimavská Sobota eviduje štyri nové prípady koronavírusu

OKRES RIMAVSKÁ SOBOTA – Štyri prípady nového koronavírusu, ktorý spôsobuje ochorenie COVID-19, eviduje okres Rimavská Sobota. Ako pre Sobotnik.sk potvrdil okresný hygienik Dušan Béres, traja pacienti sú z rómskej osady, k tomu štvrtému nemá bližšie informácie. Potvrdil, že to nie je Dúžavská cesta. Vo všetkých prípadoch ide o mužov (24, 29, 37, 53, 55 rokov).

Na Slovensku pribudlo v stredu 15. 4. 2020 až 114 nových prípadov ochorenia COVID-19. Značnú časť tvoria pacienti z okresu Spišská Nová Ves, až 38.

V Banskobystrickom kraji pribudlo za včerajší deň až 10 nových prípadov. Okrem piatich v okrese Rimavská Sobota pribudlo pacienti aj v okresoch Zvolen a Brezno.

OPRAVENÉ 16. 4. 2020 o 13:45: Pôvodná informácia o piatich prípadoch nového koronavírusu bola mylná, v skutočnosti sú štyri. Za chybu sa ospravedlňujeme, vznikla na strane ministerstva zdravotníctva nesprávnym zarátaním jednej osoby do Rimavskosobotského okresu.

DOPLNENÉ 16. 4. 2020 o 14:35: Podľa starostu Šimonoviec Štefana Gála sú všetky štyri prípady z ich obce, pričom ide o troch príslušníkov rómskej komunity a jedného člena majority. „Viem od nich, že boli v zahraničí, ale všetci sa odtiaľ vracali ešte okolo volieb, teda už zhruba šesť týždňov sú doma,“ priblížil starosta. Dodal, že od epidemiológov má informácie o pripravovanom testovaní kontaktov a rodinných príslušníkov nakazených mužov, ale zatiaľ nie je určený presný termín.

Pridaj komentár