R. SOBOTA: V karanténnom centre ubytovali ďalších 18 ľudí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Ďalších 18 ľudí ubytovali v karanténnom centre v Rimavskej Sobote, ktoré funguje v školskom internáte na Strednej odbornej škole technickej a agropotravinárskej (SOŠTaP) v Rimavskej Sobote. Sobotnik.sk  o tom informovala riaditeľka školy Dagmar Vašová.

Ako doplnila, repatrianti sa vrátili z Nemecka, Českej republiky, Rakúska a Ománu. „Jednu partiu doviezol autobus, boli tam opatrovateľky z Rakúska, ale tie odmietli vystúpiť, chceli bývať ‚po samom‘. Boli maximálne arogantné a drzé,“ priblížila Vašová.

Navrátilci pochádzajú podľa nej takmer zo všetkých kútov Slovenska. Ide o mestá Piešťany, Banská Bystrica, Vranov nad Topľou či Ružomberok. Pozitívnou informáciou je, že nikto z nich nemal pri vstupnej prehliadke žiadne príznaky ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus.

V karanténnom centre v Rimavskej Sobote bolo prvý raz 22 repatriantov, ktorí pochádzali rovnako z celého Slovenska. Našťastie, ani u jedného sa koronavírus pri testovaní nepotvrdil. Chvíle v štátnej povinnej karanténe by mali ľuďom spríjemniť knihy, ktoré dostali od spoločnosti CBS v piatok 24. 4. 2020. Ide o edíciu fotokníh s názvom Gemer-Malohont z neba.

To, že sa o navrátilcov starali zamestnanci školy poctivo a dôsledne, svedči fakt, že im nechali viaceré milé a pozitívne odkazy. O jednom informovala aj riaditeľka Vašová na svojom Facebooku. Spokojný klient Sebastián napísal toto: „Bolo tu dobre, ale dlho (keby bolo toľko alkoholu ako jedla, v kľude by som vydržal aj 14 dní).“

One Reply to “R. SOBOTA: V karanténnom centre ubytovali ďalších 18 ľudí”

  1. Pingback: RIMAVSKÁ SOBOTA: Do karanténneho centra prišli ďalší repatrianti

Pridaj komentár