Okres R. Sobota má nový prípad koronavírusu, ide o najmladšieho pacienta

OKRES RIMAVSKÁ SOBOTA – Ďalší prípad koronavírusu zaznamenali v okrese Rimavská Sobota. Ide len o 32-ročnú ženu, ktorá sa nachádza v domácej karanténe. Informáciu potvrdila stránka Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR.

Ako ďalej stránka informuje, za sobotu 11. 4. 2020 pribudlo na Slovensku 14 nových prípadov. Dovedna je na Slovensku 742 prípadov ochorenia COVID-19.

DOPLNENÉ 12. 4. 2020 o 14.20: Pozitívne testovaná žena býva údajne v obci Hodejov. Jej ochorenie potvrdil aj rimavskosobotský okresný hygienik Dušan Béreš, podľa ktorého ide o príslušníčku rómskej komunity. Vzorka jej bola odobraná armádnymi lekármi pri testovaní Rómov.

Celkovo bolo odobratých 82 vzoriek, táto jedna bola pozitívna. Ide o ženu, ktorá prišla z Rakúska. Vrátila sa 12. marca, 27. marca sa jej skončila karanténa,“ konkretizoval Béreš s tým, že nemala žiadne problémy či obtiaže. „Vzhľadom na to, že sa vrátila zo zahraničia, však bola v rámci komunity vybraná na odber,“ dodal.

Ako ďalej povedal, hneď, ako sa hygienici dozvedeli o potvrdení prípadu, skontaktovali sa s armádou i príspevkovou organizáciou Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny, s ktorými zabezpečili odobratie vzoriek jej kontaktom. „Je ich spústa, my sme ich napočítali okolo 45. Pohyb v týchto komunitách je neuveriteľne veľký, uvidíme, aké budú výsledky,“ konštatoval Béreš.

Dodal, že hovoril aj so starostkou obce, ktorá prisľúbila pomoc a dohľad miestnych občianskych poriadkových hliadok, ktoré budú dbať, aby rozvetvená rodina pozitívne testovanej ženy dodržiavala karanténu.

Foto: ilustračné

Pridaj komentár