V okresoch R. Sobota a Revúca nedodržiava karanténu 150 ľudí, pokutovať ich nemôžu

RIMAVSKÁ SOBOTA/REVÚCA – Viac ako 150 ľudí v okresoch R. Sobota a Revúca údajne nedodržiava povinnú karanténu. Ide tak o jednu pätinu z celého Slovenska, kde je takýchto prípadov 800. Tieto čísla potvrdil pre Sobotnik.sk okresný hygienik Dušan Béres.

„Poviem to tak, že Slovensko má 800 záznamov o nedodržaní povinnej karantény a v okresoch R. Sobota a Revúca ich máme vyše 150. Tieto záznamy však ešte nie sú úplne kompletné,“ povedal hygienik Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ). Ako ďalej dodal, pokutovať ich nemôžu, pretože nemajú relevantné dôkazy. „Dotyčný sa môže začať brániť a my budeme na smiech,“ dodal Béres.

V územnom obvode Rimavská Sobota bolo potvrdených šesť prípadov koronavírusu. Troch pacientov má okres R. Sobota, rovnaký počet aj okres Revúca. Ako sme vás v predošlom článku informovali, v nemocnici R. Sobota bolo otestovaných 18 pacientov s podozrením na koronavírus. U jedného sa ochorenie COVID-19 potvrdilo, 16 pacientov bolo negatívnych. Na jeden výsledok sa ešte čaká.

Na Slovensku bolo potvrdených dovedna 471 prípadov koronavírusu z celkových 13 241 testovaných pacientov. Osem ľudí sa z COVID-19 dokázalo vyliečiť, jeden pacient ochoreniu podľahol.

Zdroj: Dušan Béres, Korona Slovensko foto: Pixabay.com

Pridaj komentár