R. SOBOTA: Pracovníci a pacienti nemocnice sa potešili sladkej odmene

RIMAVSKÁ SOBOTA – Do rimavskosobotskej nemocnice Svet zdravia tento týždeň zavítali zástupcovia Policajného zboru z Rimavskej Soboty s cieľom potešiť pediatrických pacientov nemocnice, ktorým odovzdali čokoládových zajačikov a vajíčka. Malý sladký darček však neobišiel ani zamestnancov tejto nemocnice. Tí sa potešili zdravým tyčinkám, ktoré im venovala firma Mixit s.r.o

V týchto náročných časoch je dôležité pomáhať si a spríjemňovať si chvíle čo najviac. Preto sa tešíme, že sa nezabúda ani na zamestnancov našej nemocnice, ktorých tento malý darček veľmi potešil.

Rovnako ako v Rimavskej Sobote, pomáha sa aj v rožňavskej nemocnici. Pacienti môžu využiť možnosť videohovoru so svojimi rodinnými príslušníkmi vďaka spolupráci so telekomunikačnou spoločnosťou Orange Slovensko. Okrem tej rožňavskej nemocnici sa tieto hovory uskutočňujú aj v Svidníku, Dunajskej Strede, Michalovciach, Topoľčanoch, Spišskej Novej Vsi a Trebišove.

Hospitalizácia je náročná azda pre každého z nás, pre starších ľudí, ktorí majú často okrem svojej diagnózy aj viaceré pridružené ochorenia a kontakt so svojimi blízkymi veľmi potrebujú, obzvlášť. Bežne by ich počas hospitalizácie navštevovala rodina a v 13 našich nemocniciach im robia spoločnosť aj dobrovoľníci nášho projektu Krajší deň. Pre pandémiu koronavírusu sme však v marci museli sprísniť hygienicko- epidemiologický režim a pre bezpečnosť pacientov i zdravotníkov aj zakázať návštevy. Pacienti tak ostali odlúčení a so svojimi rodinami sa mnohí nevideli už týždne. To sme sa rozhodli zmeniť,“ uviedol generálny riaditeľ siete nemocníc Svet zdravia a siete polikliník ProCare Vladimír Dvorový.

Pridaj komentár