V nemocnici v Rožňave potvrdili Covid-19 u piatich zdravotníkov

ROŽŇAVA – Až u piatich zamestnancov nemocnice Svet zdravia v Rožňave potvrdili ochorenie COVID-19. Po včerajšom prípade, keď sa nakazila 39-ročná zdravotníčka pribudli ďalší, celkový počet je päť. Sobotnik.sk o tom informovala komunikačná špecialistka ProCare a Svet zdravia Jana Fedáková.

„Z celkového počtu 28 otestovaných zdravotníkov oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny bolo ochorenie potvrdené u piatich z nich. Ďalších 21 zdravotníkov malo negatívne výsledky, na výsledky dvoch ešte čakáme. Zamestnanci s pozitívnym výsledkom na COVID-19 sú aktuálne v domácej karanténe, nemajú žiadne príznaky ani pozitívnu cestovateľskú anamnézu a sú bez zdravotných ťažkostí,“ povedala Fedáková.

Ako ďalej priblížila, v nemocnici otestovali aj všetkých pacientov, ktorí sa nachádzajú v nemocnici. „Výsledky všetkých sú negatívne,“ doplnila. Všetky prípady boli potvrdené na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Toto oddelenie funguje v prísnom hygienickom režime, no v štandardnej prevádzke.

Pridaj komentár