V. KRTÍŠ: NAKA zadržala muža pre vydieranie exekútorky

VEĽKÝ KRTÍŠ – Národná kriminálna agentúra zasahovala vo Veľkom Krtíši pre vydieranie exekútorky. Išlo o policajnú akciu s krycím názvom PEPO. Cieľom bolo zadržať A. S., ktorý mal vydierať súdnu exekútorku mafiánskymi praktikami z 90. rokov. Informuje o tom Polícia Slovenskej republiky na svojej facebookovej stránke.

„Išlo o pokračovací obzvlášť závažný zločin vydierania, ktorého sa mal dopustiť A. S. spolu s J. K. Za organizátora je považovaný práve zadržaný A. S., ktorý mal vydieranie exekútorky zosnovať, prípadne riadiť. Exekútorka je podľa zákona považovaná za chránenú osobu, čím si obaja v prípade dokázania viny môžu priťažiť a to aj tým, že mali konať z osobitného motívu,“ uvádza polícia.

Exekútorka totiž voči nim viedla viacero exekúcií. „Vydieraním zrejme chceli dosiahnuť, aby ich výkon zastavila. V rokoch 2017 až 2019 dostávala rôzne výhražné listy, čo ju ale nezastavilo. Nezastavili sa však ani vydierači a podpálili jej chatu. Tú našťastie hasiči veľmi rýchlo uhasili. Ak by sa požiar rozšíril, hrozila značná škoda niekoľko desiatok tisíc eur,“ dodávajú policajti.

Obaja muži teraz čelia obvineniu z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu vydierania a zo zločinu porušovania domovej slobody, ktorého sa mali rovnako dopustiť závažnejším spôsobom, z osobitného motívu a voči chránenej osobe.

Za porušovanie domovej slobody hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, za vydieranie 10 až 12. Vyšetrovateľ podá podnet na vzatie do väzby obvineného A. S. Obvinený J. K. bude stíhaný na slobode,“ doplňuje polícia.

Zdroj a foto: facebooková stránka Polícia Slovenskej republiky

Pridaj komentár