V. KRTÍŠ: Vodič nákladného auta nafúkal 3,04 promile alkoholu

VEĽKÝ KRTÍŠ – Úroveň 3,04 promile alkoholu v krvi namerali policajti vodičovi nákladného auta, ktorého zastavila hliadka mýtnej polície v katastri obce Pôtor v okrese Veľký Krtíš. O prípade informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) na svojej facebookovej stránke Polícia SR – Banskobystrický kraj.

„Bolo to v čase dopravnej špičky, v popoludňajších hodinách v katastri obce Pôtor na ceste I/75. U vodiča bola na mieste vykonaná dychová skúška, pričom mu namerali 3,04 promile alkoholu,“ konkretizovali policajti. Vyšetrovateľ vo V. Krtíši už podľa nich obvinili 48-ročného vodiča z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„Polícia v Banskobystrickom kraji reaguje na vývoj situácie okamžite a začíname so sprísnenými kontrolami na alkohol u vodičov už dnes, a to v rámci celého kraja. Aby sme však nezabudli spomenúť aj ďalších účastníkov, ktorými sú aj chodci či cyklisti,“ dodáva KR PZ.

Podľa polície sú pravidlá, ktoré musia dodržiavať všetci. „Mali sme aj prípad, kedy opitý chodec vošiel náhle do cesty vodičovi, či cyklistov pod vplyvom alkoholu, ktorí sa ‚posmelení‘ pohybovali po frekventovaných cestách,“ zakončili policajti.

Zdroj: Polícia SR – Banskobystrický kraj

Pridaj komentár