Vláda zaviedla zákaz vychádzok počas Veľkej noci

BRATISLAVA – Vláda Slovenskej republiky zaviedla zákaz vychádzok počas veľkonočných sviatkov. Malo by ísť o obdobie medzi 8. až 13. 4. 2020. O opatreniach informoval Igor Matovič na svojom tlačovom brífingu.

Obmedzenia sa netýkajú ľudí, ktorí si potrebujú nakúpiť životne dôležité potreby. Rovnako ani podnikateľov, ktorí musia vycestovať. Obmedzenia sa takisto nevzťahujú na pobyt v prírode v rámci okresu, na cesty na pohreb blízkej osoby či starostlivosť o blízku osobu.

Vláda rovnako zakazuje zhromažďovať sa, jedine v rámci rodinných príslušníkov, ktorí žijú v jednej domácnosti.

Podľa Matoviča je cieľom tohto opatrenia chrániť si životy a nie si robiť napriek. „Týmto opatrením sledujeme to, aby sme nenakazili svojich starých rodičov. Je to ochrana verejného zdravia,“ podotkol Matovič na margo zavádzaných opatrení.

Ako ďalej povedal, v uliciach budú príslušníci Ministerstva obrany a vnútra SR. Ak niekto nedodrží tieto opatrenia a zákaz vychádzok, dotyčný obdrží pokutu vo výške viac ako 1500 eur. Premiér Matovič ďalej zakázal aj stretnutia s priateľmi hocikde v prírode či v centre miest. Zhromažďovanie je podľa jeho slov povolené jedine v rámci rodiny, ktorá však žije spoločne v jednej domácnosti. Matovič ešte povedal, že v uliciach budú tisíce policajtov v štýle jeden príslušník polície a jeden armády v jednej hliadke.

Pridaj komentár