FIĽAKOVO: Trhová ulica mení svoj účel, mesto ju sprejazdní v júni

FIĽAKOVO – Trhová ulica vo Fiľakove desiatky rokov slúžila na pravidelné usporadúvanie trhov pod holým nebom. Pre motorovú dopravu bola doposiaľ neprejazdná. Po vybudovaní krytej mestskej tržnice však z ulice zmizli kovové stánky a ostala tak nevyužívaná.

Samospráva najnovšie pripravila projekt, na základe ktorého bude po novom Trhová ulica jednosmerne prejazdná pre autá. „V týchto dňoch pripravujeme vodorovné dopravné značenie a vytvorili sme tiež priestor na šikmé parkovanie pre deviatich vozidiel,“ upresnil primátor Attila Agócs.

Dodal, že ulica by mala byť podľa predpokladu sprejazdnená už v júni. „Veríme, že vďaka otvoreniu premávky odľahčíme dopravu v centre mesta a zároveň zvýšime ruch okolo mestskej tržnice,“ dodal primátor s tým, že sprejazdnenie ulice a vytvorenie parkovacích miest je prvým krokom k plánovanému projektu revitalizácie priestoru pred radnicou.

Dnes slúži ako parkovisko a pôsobí nevábne. V dlhšom časovom horizonte by sme ho chceli zrevitalizovať, vysadiť zeleň a vytvoriť tak novú oddychovú zónu,“ doplnil.

Novú krytú tržnicu v meste otvorili v decembri 2019. Ponúka priestory pre vyše tri desiatky miestnych predajcov, ktorí v nich ponúkajú svoje produkty každú stredu a sobotu. V areáli sa tiež nachádzajú priestory pre stále prevádzky a využívaný je aj na konanie rôznych kultúrno-spoločenských podujatí.

Zdroj: Klaudia Mikuš Kovácsová, hovorkyňa mesta

Pridaj komentár