Gem. Hôrka: Dopravná nehoda si vyžiadala život maloletej osoby

GEMERSKÁ HÔRKA – Život maloletej osoby si vyžiadala dopravná nehoda v obci Gemerská Hôrka pri Rožňave. Príčinou jej smrti bolo uhorenie v osobnom vozidle, ktoré sa príslušníkom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Rožňava nepodarilo včas uhasiť. Informuje o tom Prezídium HaZZ na svojom Facebooku.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že ide o dopravnú nehodu jedného motorového vozidla s následným požiarom. Vo vozidle sa v tom čase nachádzali dvaja účastníci (z toho jedna maloletá osoba),“ uvádzajú hasiči s tým, že jedna osoba utrpela vážne zranenia. Ako ďalej dodali, na mieste zasahovala aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. „Hasičom sa požiar osobného vozidla už podarilo zlikvidovať,“ dodali na záver.

DOPLNENÉ 20. 5. 2020 o 10:35: Polícia túto tragickú dopravnú nehodu vyšetruje. Predbežná škoda bola podľa krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej vyčíslená na 3000 eur. „Presná príčina nehody i jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Rožňavský policajný vyšetrovateľ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ povedala hovorkyňa.

Doplnila, že podľa doterajších zistení viedla včera (19.5.) krátko po 16.30 hodine 29-ročná vodička z rožňavského okresu osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia v smere od obce Gemerská Hôrka do obce Bohúňovo.

„Z doposiaľ nezisteného dôvodu však na rovnom úseku cesty s vozidlom zišla do priekopy, kde prednou časťou auta narazila do betónového múrika kanálového priepustu pod železničným násypom. Vozidlo sa v dôsledku nárazu prevrátilo na bok a začalo horieť. Podľa predbežnej lekárskej správy vodička pri dopravnej nehode utrpela zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní,“ konštatovala hovorkyňa. Vo vozidle bolo nájdené obhorené torzo tela osoby neznámej totožnosti, na jej zistenie bolo telo zaslané na pitvu.

Zdroj: Lenka Ivanová, KR PZ Košice

Pridaj komentár