V okresoch Lučenec a Poltár už COVID-19 nie je, v okrese R. Sobota len zriedka

Až 23 okresov na Slovensku sa môže pýšiť tým, že nemá ani jeden prípad ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus. Medzi týmito okresmi sú aj Lučenec či Poltár. Úspešný je aj celý Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), kde až v šiestich okresoch neevidujú žiadny prípad COVID-19. Tieto údaje vychádzajú z interaktívnej 3D mapy, ktorú vytvoril Denník N.

V Lučeneckom okrese potvrdili celkovo 8 prípadov COVID-19, z toho posledný bol v obci Belina 26. apríla 2020. V okrese Poltár však bol potvrdený len jediný prípad koronavírusu, no pacient bol jedným z kolóny navrátilcov z rakúskeho Tirolska a doma sa nezdržoval.

Ako sú na tom ostatné okresy?

Ako prvý treba spomenúť okres Rimavská Sobota, kde sú podľa Denníka N aktuálne chorí len traja pacienti z celkových pätnástich. Rovnako dobre je na tom aj okres Revúca, kde je momentálne nakazený koronavírusom len jeden človek. Celkovo je tak v BBSK aktívnych len 14 prípadov ochorenia COVID-19, ktoré spôsobuje koronavírus. Za celý čas bolo potvrdených v kraji presne 100 prípadov vírusu.

Dominuje Pezinok a Spišská Nová Ves

Najviac nakazených majú práve v okresoch Pezinok a Spišská Nová Ves. Je to hlavne preto, že v okrese na západnom Slovensku bol nakazený takmer celý Domov sociálnych služieb (DSS), kde bolo aj najviac úmrtí v celom Slovensku. V Spišskej Novej Vsi je vírus najviac rozšírený v rómskej osade Žehra.

Veľký počet nakazených majú aj v okresoch na severnom Slovensku, v Martine a Prievidzi. V Martinskom okrese sa rovnako nakazilo v DSS vyše 30 ľudí a naopak, v Prievidzskom okrese to boli zamestnanci nemocnice v Bojniciach, kde mal pozitívne testy na COVID-19 celý personál.

Pridaj komentár