V Lučenci a Čebovciach opäť vyčíňal alkohol za volantom, odniesli si to policajti

LUČENEC/ČEBOVCE – Len v priebehu dvoch hodín poškodili šoféri v Lučenci a Čebovciach (okres Veľký Krtíš) dve osobné autá, v ktorých sedeli príslušníci Policajného zboru (PZ). Informuje o tom Polícia SR – Banskobystrický kraj na svojom Facebooku.

„V Lučenci 43-ročný vodič na osobnom aute, krátko pred 16. hodinou, pred kruhovým objazdom narazil do zadnej časti auta našej kolegyne. Pri dychovej skúške nafúkal 1,92 promile alkoholu!“ tvrdí polícia na svojej facebookovej stránke.

V Čebovciach spôsobil náraz len 29-ročný vodič, ktorý rovnako nabúral do zadnej časti služobného auta. „Dopravná hliadka tohto vodiča zastavovala, ale nerešpektoval pokyn na zastavenie. Následne ho hliadka prenasledovala aj za použitia zvukového a svetelného znamenia, načo vodič nereagoval a pokračoval v jazde. S autom zastavil, až keď zle odbočil,“ napísala polícia s tým, že v krvi mu namerali presne 2 promile alkoholu. Obaja šoféri sú obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Alkohol úradoval aj cez víkend

Alkoholom za volantom sa zaoberali policajti aj cez víkend. V jednom z prípadov došlo aj k ľahkým zraneniam spolujazdca, ktorý ich utrpel pri dopravnej nehode v Sirku (okres Revúca). Šofér, ktorý v sobotu o 21:30 nafúkal 1,85 promile alkoholu, nabúral čelne do rodinného domu v obci. „Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania,“ podotkla polícia.

Strasti mala polícia aj v okresoch Banská Bystrica a Detva. V krajskom meste nafúkal 67-ročný muž na Tulskej ulici až 2,29 promile alkoholu. O niečo menej, „len“ 1,59 promile alkoholu nafúkal 29-ročný Zvolenčan v Kriváni v nedeľu o 2:35 ráno. „Obidvaja vodiči skončili v policajných celách,“ dodala polícia na záver.

Pridaj komentár