Pri Petrovciach horel les a tráva na 40 hektároch

PETROVCE – Dovedna 40 hektárov lesa, trávy a hrabanky je zasiahnutých požiarom, ktorý vypukol v katastri obce Petrovce na juhu Rimavskosobotského okresu. O požiari informuje Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

„Zasahujú 15 príslušníci Okresného riaditeľstva (OR) HaZZ v Rimavskej Sobote, OR HaZZ v Lučenci a OR HaZZ v Revúcej spolu na deviatich kusoch techniky, ako aj 14 členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce (DHZO) Rimavské Janovce, DHZO Jesenské a DHZO Hrachovo spolu na troch kusoch techniky,“ konkretizuje operačné stredisko.

DOPLNENÉ 9. 5. 2020 o 9:55: Podľa slov riaditeľa HaZZ R. Sobota Mareka Laššáka im bol požiar nahlásený v piatok 8. mája 2020 a hasiči pri ňom zasahovali až do druhej ráno. Vzhľadom na vyhorenú plochu však považuje za možné, že vzniknol už aj o deň skôr.

„Máme to už pod kontrolou. Teraz sme priestor ešte prechádzali s lesníkmi a našli sme nejaké ohniská na vyhorenej ploche mladiny, lesnej hrabanky a bukového lístia,“ konkretizoval Laššák. Požiar však podľa neho neohrozil žiadne stavby.

Čo sa týka vzniknutej škody, budú nám ju musieť vyčísliť lesníci. Presná príčina požiaru je v štádiu zisťovania,“ zakončil riaditeľ rimavskosobotského HaZZ.

Foto: Prezídium HaZZ

Pridaj komentár