RIMAVSKÁ SOBOTA: Do karanténneho centra prišli ďalší repatrianti

RIMAVSKÁ SOBOTA – V karanténnom centre v R. Sobote boli ubytovaní noví repatrianti, ktorí sa vrátili zo zahraničia. Sobotnik.sk o tom informovala Dagmar Vašová, riaditeľka Strednej odbornej školy technickej a agropotravinárskej (SOŠTaP) v Rimavskej Sobote, kde sú repatrianti ubytovaní.

Včera (sobota 16. 5. 2020, pozn. redakcie) sme ubytovali 21 ľudí. Prišli osobnými autami v sprievode policajtov. Vrátili sa z Rakúska, Holandska, Veľkej Británie a Nemecka,“ konkretizovala Vašová.

Ako karanténne centrum v SOŠTaP slúži tamojší internát a okrem aktuálnej skupiny repatriantov sa v ňom vystriedali už dve vlny navrátilcov zo zahraničia. Prvá mala 22 členov, druhá 18.

Chvíle v štátnej povinnej karanténe by mali ľuďom spríjemniť aj knihy, ktoré dostali od spoločnosti CBS v piatok 24. 4. 2020. Ide o edíciu fotokníh s názvom Gemer-Malohont z neba. Okrem toho im dvakrát podarovala časopisy aj Knižnica Mateja Hrebendu v R. Sobote.

Štátna karanténa, ktorá je v súčasnosti pre repatriantov povinná, by v najbližších dňoch mohla byť nahradená alternatívnou domácou karanténou, informovali o tom predstavitelia vlády.

Podmienkou bude nainštalovanie mobilnej aplikácie do smartfónu a súhlas so sledovaním domácej izolácie, hlavne prostredníctvom notifikácií a následného odosielania fotografií s vlastnou podobizňou, tzv. selfie. V testovacej prevádzke by táto, tzv. inteligentná štátna karanténa, mala byť spustená už v pondelok 18. mája 2020.

Na článku spolupracoval Matej Hank.

Zdroj: Dagmar Vašová, vláda SR, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár