R. SOBOTA: V utorok 12. mája dostane každý návštevník múzea zborník

RIMAVSKÁ SOBOTA – Gemersko-malohontské múzeum v Rimavskej Sobote si pripravilo pre návštevníkov malý darček. Je ním aktuálny zborník múzea, ktorý dostanú návštevníci v prvý deň znovuotvorenia tejto inštitúcie.

„Dňa 12. mája 2020 o 9:00 sa opäť otvárajú brány Gemersko-malohontského múzea v Rimavskej Sobote pre verejnosť. Každý individuálny návštevník, dvojica či rodina, dostane pri návšteve múzea darček v podobe najnovšieho zborníka Gemer-Malohont, ročník 15,“ uviedla PR referentka múzea Martina Oštrom Mareková.

Zborník prináša najnovšie výsledky práce odborných pracovníkov múzea ako aj externých prispievateľov, s tematickým zameraním na kultúrne a prírodné dedičstvo regiónu Gemer-Malohont. Najnovší 15. ročník zborníka obsahuje 17 odborných príspevkov z archeológie, histórie a etnológie.

Rimavskosobotské múzeum bolo zatvorené od polovice marca v súvislosti s opatreniami voči šíreniu nového koronavírusu. V čase, keď boli jeho brány zatvorené, však prezentovalo svoje aktivity a vybrané exponáty na sociálnych sieťach.

Zdroj: Martina Oštrom Mareková, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár