Terasy boli v prvý deň uvoľnenia opatrení takmer prázdne. Môže za to počasie?

RIMAVSKÁ SOBOTA – Po dnešnom uvoľnení opatrení spojením 2. a 3. fázy sme sa boli pozrieť do ulíc mesta, ako to tam vyzerá. Ako takmer všetci predpokladali, terasy kaviarní a reštaurácii budú plné. Skutočnosť však bola v poobedňajších hodinách iná a ľudí sme na pive či kofole videli len zriedka.

Naše prvé kroky viedli na terasu kaviarne Tatra na Hlavnom námestí. Okolo 14:00 tam nebol ani jeden človek. Keď sme sa tam vrátili asi o hodinu, rovnako sme nikoho vo vonkajších priestoroch kaviarne nevideli. Druhý podnik priamo na Hlavnom námestí, Tri ruže, bol úplne zaplnený, no vonku boli len tri stoly, okolo ktorých sedelo osem ľudí.

Naša cesta po podnikoch v meste smerovala ďalej a zastavili sme sa aj v bare Tango priamo na futbalovom štadióne. Ako nám priblížila majiteľka podniku, ľudí nemala od rána vôbec a do večera ich už ani neočakáva. Ďalej povedala, že niekedy aj mimo koronakrízy jej podnik ľudia často nenavštevujú. Ďalšou našou zastávkou bol klub Admiral na sídlisku Západ, kde sme spozorovali troch ľudí. Posledne sme sa chceli zastaviť aj v Pivárni u starca, no terasu rozloženú ešte nemali.

Z nášho putovanie po podnikoch sme zistili, že niektoré krčmy ešte svoje terasy neotvorili. Zaradili sa medzi ne Skleník na Sídlisku Rimava či Budik Pub na Malohontskej ulici.

Môže za to počasie?

Za skutočnosťou, že na terasách nebolo dostatok ľudí môže byť aj to, že počas celého dňa fúkal silný vietor, ktorý odradil množstvo kávičkárov či pivkárov. Teploty dnes poriadne neprekonali v meste ani 15 stupňov Celzia. Situácia sa má v ďalších dňoch zlepšiť a teploty sa majú vyšplhať aj na príjemných 22 stupňov Celzia. Dúfame, že ak bude teplejšie, podporíte malých podnikateľov k reštartu a aby sa vrátili do starých koľají spred čias koronakrízy.

Pridaj komentár